Filarmonica „George Enescu” oferă publicului posibilitatea de a urmări repetiţia generală de miercuri, 7 octombrie 2020, de la ora 10.00, condusă de dirijorul englez Stefan Asbury, în compania orchestrei. În calitate de solist, va apărea violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniţă.

Orchestra Filarmonicii propune un program alcătuit din următoarele lucrări: Pavana de Gabriel Fauré, Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 33 de Camille Saint-Saëns şi Simfonia nr. 2, în re major, op. 36 de Ludwig van Beethoven.

****

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare în jur de 200 de locuri.

Accesul publicului este permis până la ora 9.45.

Biletele la repetiția generală sunt în valoare de 25 lei și pot fi procurate atât online, pe site-ul www.fge.org.ro, cât și de la Casa de Bilete a Ateneului, astfel:

 • De la Casa de Bilete a Ateneului Român
  Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
  Telefon: 021.315.68.75
 • Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Procesatorul de plăți online percepe un comision de 5% din valoarea biletului, comision adăugat la totalul plății.
 • Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

****

Concertele programate în Stagiunea 2020 – 2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL 3142/1495/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, din 1 septembrie 2020.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe următoarele reguli:

 • ➤ Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;
 • ➤ Participarea la concert este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală;
 • ➤ Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare;
 • ➤ Ateneul Român își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
 • ➤ Termometrizarea spectatorilor se va face de către personalul instituției. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în sală. Nu se va permite accesul persoanelor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;
 • ➤ Accesul în spațiu, la toalete și ieșirea din Ateneul Român se face cu respectarea distanțării de minimum 1,5 metri, conform marcajelor;
 • ➤ Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.
 • Intrarea și ieșirea se vor efectua gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație;
 • ➤ Distribuţia locurilor în sală se face conform normelor legale.
 • ➤ Spectacolele se vor desfăşura fără pauze pentru a se evita aglomerarea spaţiilor din foaier;
 • ➤ Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta Ateneului Român, cu excepţia lichidelor ambalate individual.

****

Pentru a putea respecta normele metodologice sanitare transmise prin Ordinul nr.3142/1495/2020 emis de Ministerul Culturii și Ministerul Sănătații, vă anunțăm că, temporar, suntem nevoiți să renunțăm la sistemul de abonamente la concertele de joi și vineri ale Filarmonicii „George Enescu”.

Abonații care și-au achitat abonamentul pe luna martie 2020 cât și cei care și-au achitat abonamentul pe o perioadă mai mare (două sau mai multe luni) își pot recupera contravaloarea abonamentelor pentru concertele care nu au avut loc datorită stării de urgență sau alertă, începând cu data de 01.10.2020.

Restituirea contravalorii biletelor și abonamentelor se va face numai pe bază de cerere cu prezentarea tipizatelor nefolosite (bilete și abonamente) la casa de bilete a Filarmonicii „George Enescu”.

Plata efectivă se va efectua prin ridicarea din Trezorerie a sumelor solicitate în limita unui plafon de 2.000 lei zilnic sau prin transfer bancar, în care sens vă rugăm să ne furnizați contul și banca ce vă deservește.