Resolution Property și Zeus Capital Management au achiziționat recent Floreasca Park, un complex de birouri de aproximativ 40.000 m2, situat în centrul Bucureștiului. Proprietatea a fost vândută celor două companii reunite într-un joint-venture de către un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie).

Floreasca Park este prima investiție făcută de Resolution în România și cea de-a cincea investiție din portofoliul Zeus pe piața imobiliară din București și reprezintă prima achiziție a parteneriatului dintre cele două companii de top care se ocupă de investiții și administrarea activelor.

Clădirea premium de birouri se află în zona vibrantă Floreasca-Barbu Văcărescu, una dintre cele mai căutate arii de business din București, adesea denumită și „Noul CBD” (Central Business District). Complexul al cărui principal chiriaș este compania Oracle este alcătuit din două clădiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de mașini. Alți chiriași reprezentativi sunt Kellogg’s, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries și ENI. Proprietatea beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun și oferă o serie de facilități pentru chiriași, inclusiv o cafenea și o unitate bancară.

De asemenea, complexul îndeplinește standarde ridicate de sustenabilitate, incluzând opțiuni precum reciclarea apei pluviale și a căldurii, răcirea naturală pe timp de noapte printr-un sistem computerizat de ferestre, pompe de căldură cu alimentare geotermală și utilizarea apei subterane pentru sistemele de răcire.

Scott O’Donnell, Resolution Property, a declarat:

„În ciuda schimbării practicilor de lucru, cererea pentru spații de birouri bine echipate și amplasate în zonele centrale de business va continua să fie ridicată. Suntem mulțumiți de modul în care piața de real-estate continuă să evolueze și ne mândrim prin faptul că am fost întotdeauna în fruntea acestor schimbări. Dorim să facem din achiziția Floreasca Park următorul pas al prezenței noastre extinse în România și Europa Centrală și de Est”.

 Stelios Zavvos, Președinte și CEO al Zeus Capital Management, a adăugat:

„Suntem foarte încântați să finalizăm achiziția unei clădiri de birouri de referință și să avansăm cu programul nostru de investiții în Europa Centrală și de Sud-Est. Aceasta este a cincea achiziție a platformei noastre de investiții, care se concentrează pe proprietăți imobiliare de top din regiune. Suntem încrezători că acest activ premium în piața de birouri din București, care are foarte mare potențial, va aduce rezultate excepționale investitorilor noștri”.

  Cumpărătorii au fost consiliați de către Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young și Sentient. Achiziția a fost finanțată de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox și Portland Trust în calitate de property manager.

***

Despre Resolution Property

Resolution Property a fost fondată în 1998 cu scopul specific de a investi în proiectele imobiliare comerciale britanice și europene cu potential de rentabilitate ridicată printr-o combinație între o selecție inițială bună a proprietăților, management activ, reamenajare și potențial de redezvoltare.

Bazat pe experiența unora dintre cele mai de succes proiecte de dezvoltare urbană din Europa, Resolution Property creează locuri speciale, care inspiră, de la spații de lucru de ultimă generație până la destinații vibrante de retail în toată Europa. Clădirile de birouri dezvoltate în Londra și Marea Britanie de Resolution Property oferă spații de lucru personalizate, care evidențiază că firmele creative prosperă în medii de lucru stimulante. În toată Europa, Resolution folosește tehnici inovatoare și creative de asset management pentru a scoate în evidență și a fructifica valoarea neexploatată a centrelor comerciale de tip outlet și a proprietăților cu utilizări mixte.

Printre cele mai recente și creative proiecte de birouri ale Resolution Property se numără:

 • Alphabeta în Shoreditch, Londra
 • Ampersand în Soho, Londra
 • Moretown în Wapping, Londra
 • Pegasus Park din Bruxelles, Belgia
 • Programme în Bristol, Marea Britanie
 • Royal Exchange offices din City of London, Londra
 • The Gramophone Works în Notting Hill, Londra
 • The Trade din Frankfurt, Germania

Portofoliul european de centre comerciale de modă de tip outlet al Resolution Property include:

 • Designer Outlet Soltau, situat între Hamburg, Bremen și Hanovra, în Germania
 • Honfleur Normandy Outlet în Normandia, Franța
 • Billund Designer Outlet, Danemarca

Despre Zeus Capital Management

Zeus Capital Management este o companie cu capital privat de investiții imobiliare și de administrare a activelor imobiliare. Compania, înființată în 2007, este o organizație profesională complet integrată, care realizează administrarea activelor și a proprietăților pentru portofoliile sale imobiliare, cu echipe constituite local în toate regiunile țintă. Compania are o platformă de investiții robustă, formată dintr-un grup mare de investitori, incluzând instituții corporative și financiare, fonduri suverane și persoane private. Prin intermediul rețelei sale și al entităților afiliate, Zeus Capital Management activează în prezent în Europa și Statele Unite. Accesați www.zeuscm.com pentru mai multe informații.

Portofoliul de investiții curent al Zeus include:

 • 737 Park Avenue, New York, NY, USA
 • Graffit Office Building, Varșovia, Polonia
 • Kambanite Business Center, Sofia, Bulgaria
 • Vaci Corner Offices, Budapesta, Ungaria
 • HQ Victoriei, București, România