Internet’s residency exam” (Internet vs. Rezidențiat), campania Rețelei de sănătate REGINA MARIA, alături de McCann PR și McCann Worldgroup a câștigat Silver la categoria PR din cadrul Cannes Lions 2019. Categoria a înregistrat 1857 de înscrieri, din 67 de țări, dintre care 242 au ajuns pe shortlist-ul anunțat cu o seară înainte de acordarea premiilor.

Am abordat cu îndrăzneală – unii nu s-au ferit să o numească nebunie – o idee care nu putea fi decât radicală. E nevoie de incisivitate pentru a schimba un comportament, iar acum am primit confirmarea că Dr. Google nu locuiește doar în România.”, relatează de la Cannes Cătălin Dobre, Chief Creative Officer McCann Worldgroup România.

Campania ”Internet’s Residency Exam” (Internet vs. Rezidențiat), desfășurată în noiembrie-decembrie 2018 și aprilie 2019, a lansat un mesaj de educare și încurajare a comportamentului preventiv în sănătate printr-o propunere creativă și interactivă cu un singur răspuns posibil: pregătirea și experiența unui medic nu pot, sub nicio formă, să fie egalate de un search pe net. Împreună cu un jurnalist Vice am replicat examenul de Rezidențiat exact în ziua în care acesta a avut loc, adăugând în plus doar o conexiune rapidă la Internet. Rezultatul a fost clar, doar 36 de raspunsuri din 200 au fost corecte, chiar și cu ajutorul căutărilor pe Internet. Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, am invitat pe toți cei care caută răspunsuri medicale online să treacă ei înșiși printr-un mini-examen de Rezidențiat, online, pe site-ul reginamaria.ro.

Este un vis frumos, muncit mult, dar care s-a îndeplinit. Un premiu de asemenea anvergură spune multe despre standardele la care lucrăm, despre viziunea noastră în categoria de healthcare și ne pozitionează foarte curajos pe plan internațional.”, apreciază Ruxandra Vasilescu, Business Account Director McCann PR.

Campania s-a propagat cu un real interes atât în media, cât și în social media și în conversațiile spontane. Iar rezultatele înregistrate au fost peste așteptări: 11% dintre voucherele emise prin campania de pe site-ul reginamaria.ro s-au convertit în vizite la medic, REGINA MARIA înregistrând în acest interval o creștere a numărului de programări cu 43,29%.

Suntem măguliți de premiul prestigios acordat de cel mai mare for internațional din advertising și mândri că am devenit prima companie din domeniul serviciilor de sănătate din România premiată la Cannes. Am susținut cu entuziasm ideea creativă din spatele campaniei și vom continua seria inițiativelor inovatoare în beneficiul pacienților noștri.”, completează Greta Redeleanu, Marketing Director al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Echipa care a realizat campania este formată din:

Client:

Greta Redeleanu – Marketing Director Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Cristiana Vago – Communication Manager Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Alina Chelu – Corporate Brand Manager Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Simona Teodoroiu – Digital Marketing Manager Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Raluca Stîncescu – Digital Marketing Specialist Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

 Agenție:

Jonay Sosa- Creative Director & Copywriter McCann Worldgroup

Cătălin Dobre- Chief Creative Officer McCann Worldgroup

Ruxandra Vasilescu – Business Director McCann PR

Ruxandra Papuc- Creative Director McCann Worldgroup

Maria Carrillo- Art Director McCann Worldgroup

Lia Bira- Art Director McCann Worldgroup

Mike Rincones- Copywriter McCann Worldgroup

Dragoș Barda- Copywriter McCann Worldgroup

Ana Poiana – PR Account Manager McCann PR

Silvia Parpală – PR Account Manager McCann PR

Andreea Șpilcă- Creative Excellence Executive McCann Worldgroup

Sabina Iancu – PR Account Executive McCann PR

Oana Ioan – Audio/Video Producer McCann Worldgroup

Alexandru Platon- Audio/Video Producer McCann Worldgroup

Agenție media: Media-tique

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA reunește in acest moment peste 5.500 de angajați și colaboratori în cele 65 de locații proprii din Bucureşti şi din țară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 3 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 65 de locații proprii, 7 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 4 maternități, 10 campusuri medicale, 27 centre de imagistică, 37 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.