S-a încheiat prima ediție a Athenaeum Summer Festival – un concept inovator și modern ce a avut ca scop atragerea unei noi categorii de public dar și fidelizarea celui deja existent printr-o serie de evenimente speciale care s-au bucurat un public numeros.

Ultima seara de festival a adus în atenția spectatorilor un eveniment special – concertul Athenaeum Wind Orchestra, dirijată de Adrian Petrescu, alături de solistul Daniel Crespo – trompetă.

Athenaeum Summer Festival este un festival care are două paliere distincte: unul este de a asocia clădirea Ateneului de Instituția Filarmonicii ”George Enescu, iar al doilea este publicul nou care poate nu a descoperit încă Filarmonica ”George Enescu” și obiectul activității sale. Oamenii vor descoperi că muzica este și pentru ei, că  muzica este într-adevăr pentru toți. Este un pas pe care noi îl facem mai departe pentru publicul bucureștean și-I așteptăm cu drag.”Marin Cazacu, Director General Filarmonica ”George Enescu”.

Prima ediție a festivalului s-a bucurat de un real succes și a reunit pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”George Enescu o serie de artiști de renume international. În cele 5 zile de festival publicul spectator a avut parte de un regal musical:

Ziua 1 – Concert simfonic al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul bulgar Emil Tabakov, cu violonistul italian Vikram Sedona  în calitate de solist.

Ziua 2 – Concert pentru refugiații din Ucraina, cu soliști ai Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”: cvintetul de alamă, cvintetul de suflători de lemn  și  cvintetul de coarde. Violonista Natalia Pancec și pianista Adriana Toacsen  au interpretat Melodie de Myroslav Skoryk.

Ziua 3 – Corul Academic al Filarmonicii „George Enescu, coordonat de  Iosif Ion Prunner, alături de soliștii Celia Costea (soprană), Hector Lopez (tenor), Maria Bîldea (harpă) și Andrei Licareț, la pian au prezentat lucrări cunoscute semnate de Giuseppe Verdi, Alberto Ginastera,  Astor Piazzolla, Francis Poulenc, Ennio Morricone, Vangelis, Gabriel Fauré, Ariel Ramirez.

Ziua 4 – Athenaeum String Orchestra, condusă de dirijorul Tiberiu Soare, şi violonistul ceh Josef Špaček au adus în fața publicului celebrul ciclu, cu mare priză la public, Anotimpurile de Antonio Vivaldi, alături de nu mai puțin faimoasa Suita Carmen de Bizet/ Şcedrin.

Athenaeum Summer Festival a debutat anul acesta la inițiativa domnului Marin Cazacu  Director General al Filarmonicii ”George Enescu” din dorința de a crea noi punți de comunicare a muzicii către un public divers. Aflat la prima ediție, festivalul și-a atins scopul și s-a bucurat de un imens succes și promite că va deveni un eveniment anual de extremă importanță pentru lumea muzicală.

Eveniment realizat cu sprijinul: Aqua Carpatica și Alliance Healthcare.

Parteneri culturali și media: AgerPres, Liternet.ro, Observatorul Cultural, Actualitatea Muzicală, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Ziarul Metropolis, România TV, Media TRUST, Deutsche Zeitung, PRO Contemporania, The Culture Club.