Decathlon România, împreună cu Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, au lansat în luna septembrie campania „SĂNĂTATE ȘI RECUPERARE PRIN SPORT”, care se adresează pacienților cu paralizii cerebrale sau care au suferit diverse accidente și au nevoie de terapie cu echipamente specifice pentru tratament.

Printr-o primă donație constând în peste 300 de dispozitive speciale pentru hidro-kinetoterapie și mecanoterapie, Decathlon marchează începutul campaniei dedicate recuperării medicale prin sport. Echipamentele furnizate în cadrul primei donații sunt deja livrate și montate la Alba Iulia, în Centrul Maria Beatrice, unde sute de copii din întreaga țară, cu paralizii cerebrale sau accidentați, beneficiază de terapie. În acest centru au loc 300 de ședințe de terapie zilnic, numărul anual de beneficiari pe termen mediu și lung fiind de peste 500 de copii.

„Programul dezvoltat de Decathlon România pentru centrele în care se face recuperare este cu adevărat binefăcător pentru noi. Aveam un deficit de echipamente pentru recuperare post-operatorie a afecțiunilor musculo-scheletale și osteo-articulare. Echipamentele pentru recuperarea efectuată în bazinul de hidroterapie și în sălile de kineto și mecanoterapie sunt dispozitive de care terapeuții centrului aveau urgent nevoie pentru a lucra cu micuții noștri beneficiari, copiii”, a declarat Sebastian Onac, Director al Centrului Maria Beatrice din Alba Iulia.

Misiunea Decathlon România de a face sportul accesibil tuturor în mod sustenabil, a condus către colaborarea cu Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, un ONG care acordă o atenție sporită programelor de educație, sănătate și sport. „Ne dorim să aducem o schimbare în bine în comunitățile în care ne prestăm activitatea și să ajutăm fiecare român să se bucure de beneficiile sportului. Am ales să colaborăm cu Asociația TOTUL ESTE POSIBIL datorită expertizei pe care o are în management de caz și în administrarea eficientă a resurselor. Ne-au oferit un sentiment de încredere, lucru pe care îl considerăm esențial în orice parteneriat și care ne face să privim cu optimism evoluția viitoare a proiectului”, a precizat George Miu, Manager Operațiuni al Decathlon România.

Până în anul 2005, numărul persoanelor cu dizabilități din România era sub 500.000. Acum, 15 ani mai târziu, numărul acestora aproape că s-a dublat. Cifrele oficiale arată că peste 800.000 de persoane figurează înregistrate în această categorie la finalul anului 2018. Dintre aceștia, pacienții diagnosticați cu handicap locomotor reprezintă o pondere semnificativă. Deși încadrate în categoria de handicap sever sau accentuat, afecțiunile locomotorii pot fi adesea tratate corespunzător prin proceduri și echipament specifice.

Recuperarea medicală sportivă este un concept nou de terapie prin sport, ce îmbină antrenamentul funcţional cu terapia. Prin programul SĂNĂTATE ȘI RECUPERARE PRIN SPORT, Decathlon România devine o platformă de sprijin pentru centrele și cabinetele medicale destinate recuperării pacienților cu diferite afecțiuni sau dizabilități locomotorii. „Programul SĂNĂTATE ȘI RECUPERARE PRIN SPORT aduce împreună vectori esențiali pentru cei care primesc o șansă nouă: asistența de specialitate, echipamentul adecvat, exercițiile specifice, sunt criterii importante pentru ca un pacient, chiar dacă aflat într-o condiție dificilă, să aibă șansa la recuperare și astfel normalitate. În esență, milităm pentru normalitate în viața fiecărei persoane și suntem foarte bucuroși că putem da această șansă pacienților de toate vârstele”, a declarat Eliza Nițescu, membru fondator al Asociației TOTUL ESTE POSIBIL.

DESPRE DECATHLON

Decathlon România – retailer de articole sportive – are ca misiune să facă sportul accesibil tuturor în mod sustenabil. Astăzi, reunește peste 1300 de colaboratori, într-o rețea de 28 de magazine, la care se adaugă și platforma online. Valorile companiei, în funcție de care își desfășoară activitatea în fiecare zi, sunt vitalitate, responsabilitate, generozitate și autenticitate.

DESPRE TOTUL ESTE POSIBIL

Organizația a fost înființ ată cu scopul de a sprijini performeri în diferite domenii, printre persoanele susținute de asociație numărându-se elevi olimpici, sportivi campioni, artiști sau oameni de cultură. Campaniile vizează în special proiecte în domeniile educației, sportului, sănătății sau mediului.