“Al patrulea trimestru al anului 2018 nu a fost devastator doar pentru prețurile acțiunilor, ci și pentru estimatele de profit pentru toți indicii principali de capitaluri proprii din toată lumea. Însă, dată fiind schimbarea istorică a Fed în ceea ce privește politica monetară și având în vedere datele mai bune din Asia, piețele de capital au lăsat în urmă carnagiul din T4 2018. Capitalurile proprii americane aproape că au revenit complet la nivelul ridicat istoric de anul trecut, S&P 500 aflându-se la doar 2% de vârful din septembrie. Factorii determinanți sunt politica monetară, optimismul legat de un acord comercial SUA-China, cifrele macro mai bune din Asia și, dat fiind faptul că sezonul câștigurilor pe T1 a început în această săptămână, poate se poate adăuga un al patrulea „motor” pentru capitalurile proprii globale”, spune Peter Garnry, Director strategie capitaluri proprii.

Peter Garnry comentează:

Toți clienții (de la începutul anului până acum, în procente)

 1. Facebook Inc. (+34 %)

Facebook rămâne un nume pentru mulți investitori, cu 2,3 miliarde de utilizatori la nivel mondial. Compania de social media are în continuare o creștere consistentă, acțiunile sunt în continuare unele dintre cele mai tranzacționate în rândul investitorilor.

 1. NVIDIA Corp. (+43 %)

NVIDIA a ajuns să fie, în ultimii doi ani, foarte activ tranzacționată datorită expunerii sale la e-gaming, criptomonede, centre de date și industria auto prin cipurile de procesare grafică (GPU). Aceste GPU-uri se află la baza investițiilor masive în automatizare, învățare automatizată etc., astfel că Nvidia este probabil cea mai specializată companie în aceste tehnologii emergente.

 1. Tesla Inc. (-17,5%)

Toată lumea are o opinie despre Tesla, iar investitorii au păreri împărțite legate de viitorul companiei deoarece prețul acțiunilor este volatil. Tesla este cea mai mare companie specializată în care investitorii pot investi în ceea ce privește tranziția la vehicule electrice și doar pentru acest motiv acțiunile sunt intens tranzacționate.

 1. Alibaba Group Holding Ltd (+35,5 %)

Alibaba are, de ani de zile, unele dintre cele mai tranzacționate acțiuni pentru că compania oferă investitorilor expunere la piața de consum chineză și la digitalizarea acesteia. În plus, Alibaba are rate de creștere mari, lucru încă rar întâlnit în această perioadă extinsă de creștere scăzută de după criza financiară

 1. Netflix Inc. (+35,5 %)

Cu un număr de abonați ce atinge aproape 150 de milioane în T4, Netflix devine un nume dominant și foarte cunoscut pentru mulți consumatori atunci când vine vorba de consumul de entertainment video. Evident, acest lucru aduce după sine recunoașterea acțiunilor și activitate de tranzacționare, dar și ajută ca Netflix să dezvolte o poveste convingătoare de creștere pe termen lung.

ECE

 1. NVIDIA Corp.
 2. Alibaba Group Holding Ltd
 3. Tesla Inc.
 4. Boeing Co.
 5. Microsoft Corp.

Orientul Mijlociu și Africa de Nord (EAU, Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită etc.)

 1. Facebook Inc.
 2. Boeing Co.
 3. Wirecard AG
 4. NVIDIA Corp.
 5. Electronic Arts

Marea Britanie

 1. Amazon.com Inc.
 2. Anglo American Plc.
 3. Lloyds Banking Group Plc
 4. Glencore Plc
 5. Wirecard AG

Polonia

 1. NVIDIA Corp.
 2. Amazon.com Inc.
 3. Facebook Inc.
 4. Alibaba Group Holding Ltd
 5. Netflix Inc.

Franța

 1. Wirecard AG
 2. NVIDIA Corp.
 3. Goldman Sachs
 4. Air France-KLM
 5. Papa Johns International Inc.

Republica Cehă

 1. Microsoft Corp.
 2. Alibaba Group Holding Ltd
 3. NVIDIA Corp.
 4. Cisco Systems Inc.
 5. Siemens AG

Rusia

 1. Facebook Inc.
 2. Apple Inc.
 3. Anadarko Petroleum Corp.
 4. Boeing Co.
 5. Tesla Inc.

Slovacia

 1. Shopify Inc.
 2. Weibo Corp.
 3. Wirecard AG
 4. Tesla Inc.
 5. Netflix Inc.

Elveția

 1. NVIDIA Corp.
 2. Wirecard AG
 3. UBS Group Inc.
 4. Ams AG
 5. Facebook Inc.

Australia

 1. Macquarie Group Ltd
 2. Woodside Petroleum Ltd
 3. Commonwealth Bank of Australia
 4. Netflix Inc.
 5. Afterpay Touch Group Ltd

Singapore

 1. Amazon Inc.
 2. Facebook Inc.
 3. Alibaba Group Holding Ltd.
 4. Apple Inc.
 5. NVIDIA Corp.

Despre Saxo Bank 

Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa