Saxo Bank, specialistul Fintech de top cu expertiză în tranzacționarea multi-active și investiții, și Brown Advisory, companie de top în domeniul managementului global al investițiilor cu o îndelungată experiență în investițiile durabile, au anunțat o colaborare pentru lansarea unui nou portofoliu digital de investiții, Ethical Selection, în universul SaxoSelect.

Clienții Saxo Bank vor fi primii clienți retail din afara SUA care cărora li se oferă accesul pentru a investi în portofoliul Ethical Selection al Brown Advisory care aduce un mod atractiv și eficient din punct de vedere al costului de a investi într-un portofoliu de 30-40 acțiuni durabile ale unor companii cu diverse tipuri de capital dintre companiile americane listate la bursă.

Cercetarea aplicată a Brown Advisory trece dincolo de cercetarea activelor negative și evaluează atributele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) ale fiecărei companii la un nivel mai profund decât o simplă cercetare a activelor negative. Procesul de selecție pune în continuare un accent puternic pe companiile care folosesc factori de sustenabilitate pentru a aduce plus valoare acționarilor. Echipa combină această analiză cu capacitățile lor dovedite de management activ al portofoliilor pentru a oferi clienților cea mai bună strategie fundamentală din clasa sa pentru Ethical Selection.

Brown Advisory este o companie independentă de management al investițiilor la nivel global, deținută de angajați, ce oferă servicii clienților privați și instituțiilor. Brown Advisory administrează active ale clienților în valoare de aproximativ 71 de miliarde de dolari în 37 de țări din 11 sedii din toată lumea.

SaxoSelect este un serviciu complet digital și automatizat de tranzacționare și investiții care permite clienților Saxo Bank să investească în portofolii pre-selectate. Soluția Brown Advisory completează portofoliile existente BlackRock, Morningstar și Nasdaq.

În SaxoSelect, clienții au vizibilitate completă asupra fiecărui pachet de acțiuni din portofoliul lor și, foarte important, vor deține acțiunile reale selectate de Brown Advisory. Pozițiile sunt urmărite în timp real într-un mediu de investiții complet transparent direct pe platformele Saxo Bank. Portofoliul va fi reechilibrat automat în conformitate cu cercetarea Brown Advisory.

Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, declară:

“Suntem încântați să intrăm în parteneriat cu Brown Advisory și să oferim clienților noștri expertiza lor în ESG investițiile de impact.

Tot mai mulți investitori își doresc ca portofoliile lor să reflecte mai bine convingerile lor personale și-și dau seama că prin intermediul investițiilor pot avea cel mai puternic impact asupra lumii. Investițiile noastre ne conferă o voce puternică și ocazia unică de a influența și de a avea un impact real asupra lumii în care trăim, iar istoricul Brown Advisory demonstrează că factorii ESG pot fi și ei un factor determinant considerabil pentru venituri financiare pozitive.”

Tim Hathaway, Manager portofolii pentru strategia Ethical Selection, și Henry Francklin, Director distribuție nordică, au comentat:

 Henry Francklin: “Pe măsură ce cererea pentru investiții durabile crește în continuare, suntem bucuroși că Brown Advisory va colabora cu Saxo Bank pentru a oferi strategia Brown Advisory Ethical Selection pe platforma SaxoSelect. Acest parteneriat se clădește pe îndelungata istorie și pe angajamentul Brown Advisory pentru investiții durabile, aducând un beneficiu echipei noastre de cercetare fundamentală, de jos în sus, în profunzime a capitalurilor și de investiții durabile. La fel ca Saxo Bank, credem că investițiile etice nu trebuie să fie un compromis între valori și venituri.”

Tim Hathaway a adăugat: “Colaborarea noastră cu Saxo Bank va permite investitorilor să acceseze un portofoliu concentrat ce conține afaceri de înaltă calitate. Strategia Brown Advisory Ethical Selection integrează o analiză ESG în mai mulți pași care trece dincolo de cercetarea activelor negative, pentru a crea un portofoliu concentrat cu nume foarte convingătoare care credem că ar trebui să ofere, în timp,  venituri atractive, ajustate riscului. Mai simplu spus, considerăm că investițiile durabile sunt investiții inteligente și credem că investițiile realizate din această perspectivă pot aduce atât venituri atractive, cât și contribuții pozitive la societatea noastră.”

Taxa anuală de servicii pentru portofoliu este 0,75 la sută.

Inițial, portofoliul Brown Advisory Ethical Selection va fi disponibil clienților instituționali și celor SaxoSelect din afara Danemarcei, Singapore, Europei Centrale și de Est și Orientului Mijlociu.

Despre Saxo Bank 

Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai.