Saxo Bank A/S (Saxo Bank) și Geely Sweden Holdings AB, o filială a Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd, (Geely), au anunțat că cele două părți au semnat un acord pentru înființarea unei asociații în participație tehnologice ce va furniza soluții tehnologice financiare și de reglementare instituțiilor financiare cum ar fi băncile și companiile fintech din China. Structura acționariatului noii asociații în participație va fi o împărțire egală, de 50%, între Saxo Bank și Geely.

Asociația în participație va potența tehnologia financiară și de reglementare de top la nivel mondial a Saxo Bank și cele peste două decenii de experiență în furnizarea de servicii digitale și tehnologice în dezvoltarea platformei de investiții către clienți din toată lumea. Asociația în participație va folosi tehnologii de ultimă oră cum ar fi servicii pe bază de cloud, volum mare de date și inteligență artificială pentru a furniza instituțiilor chineze soluții tehnologice financiare și de reglementare complete, mai ales în domeniile tranzacționării și investițiilor, consultanței automate, managementului riscului, soluțiilor pentru risc și Regtech. Geely va susține pe deplin implementarea și funcționarea asociației în participație, mai ales prin furnizarea know-how-ului local.

Prin această asociație în participație, Saxo Bank caută să fructifice oportunitățile semnificative generate de piețele financiare tot mai deschise ale Chinei introducând experiențe și tehnologii internaționale avansate în domeniul financiar și al reglementărilor în China și dezvoltând soluții de platforme care se adaptează nevoilor și solicitărilor pieței chineze.

Prin acest acord, Saxo Bank își clădește în mod semnificativ prezența în piața chineză, acest lucru reprezentând o parte integrantă a strategiei pe termen lung a Saxo Bank.

Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, a comentat:

„Înființarea asociației în participație tehnologice reprezintă un moment semnificativ pentru Saxo Group, cu oportunități comerciale unice. Sunt foarte mândru de faptul că ne consolidăm prezența în China cu ajutorul partenerului nostru, Geely. Vom munci având în minte obiectivul pe termen lung de a ne clădi afacerea în China și de a crea parteneriate favorabile pentru ambele părți cu parteneri care caută să folosească tehnologia noastră pentru a-și sprijini clienții. Acesta este un foarte important prim pas în consolidarea prezenței noastre în China. Și vom continua să explorăm și alte oportunități, lucrând în tandem cu instituțiile de reglementare și cu deschiderea piețelor chineze pentru a oferi acces transparent, eficient și sigur oportunităților de investiții în piețele globale financiare pe baza experienței noastre în ceea ce privește personalizarea tehnologiei noastre pentru piețe cu grad ridicat de reglementare din toată lumea”.

Daniel Donghui Li, vicepreședinte executiv și CIO al Geely Holding Group, a spus:

„Suntem foarte bucuroși să ne dezvoltăm cooperarea și parteneriatul cu Saxo Bank și să introducem pe piața chineză tehnologia de reglementare și financiară globală a băncii. Suntem încrezători că, dată fiind experiența de succes a Saxo în piața globală și know-how-ul local bogat al Geely, asociația în participație va îmbunătăți capacitățile fintech ale Chinei în domenii precum tranzacționarea, investițiile, stabilirea prețurilor, consultanță în investiții și regtech”.

Geely Holding Group a devenit un important acționar al Saxo Bank în septembrie 2018, susținând banca în mobilizarea potențialului său în fintech.

Despre Saxo Bank

Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).
Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.