Adăugarea obligațiunilor chineze la oferta globală multi-active a Saxo Bank consolidează și mai mult poziția Saxo, ca o cale de acces pentru investitorii internaționali către China

 Saxo Bank, specialistul fintech și regtech de top cu expertiză în tranzacționare multi-active și investiții anunță astăzi că extinde accesul la titlurile de valoare chineze, întărind și mai mult poziția sa de cale de acces către China pentru clienții internaționali.

Clienții instituționali calificați pot acum să tranzacționeze obligațiuni din China continentală prin intermediul Saxo Bank. Conectivitatea este activată via mecanismul Bond Connect din Hong Kong, un program de acces mutual pentru obligațiuni lansat în 2017, permițând investitorilor de peste mări și din China continentală să tranzacționeze pe piețele de obligațiuni ale fiecărora. Lansarea obligațiunilor din China continentală consolidează și mai mult platformele globale fără egal ale Saxo de tranzacționare multi-active și investiții – disponibile în peste 20 de limbi – care oferă și un acces unic la acțiuni chineze de clasă A listate la bursele din Shanghai și Shenzhen.

Saxo Bank este prima instituție din piață care oferă un acces complet digital la obligațiunile din China continentală prin calea de acces Bond Connect prin intermediul unei simple funcționalități ‘click to trade’. Cu opțiuni pentru a investi în, spre exemplu, obligațiuni guvernamentale chineze onshore și titluri ale băncii centrale, clienții instituționali primesc accesul simplu, eficient, automatizat la o piață care a fost, din punct de vedere istoric, complicată și dificilă pentru accesul investitorilor străini. Piața chineză de obligațiuni  este printre cele mai mari din lume, ridicându-se la 12 trilioane de dolari americani, iar obligațiunile chineze sunt tot mai mult adăugate la indicii globali, ceea ce face ca obligațiunile chineze să devină relevante pentru investitorii internaționali care caută să-și construiască portofolii diversificate.

Aceasta înseamnă că clienții Saxo Bank vor putea accesa o piață care este destinată unei creșteri drastice a activității pe măsură ce investitorii internaționali ajung să înțeleagă importanța pieții de obligațiuni chineze și a obligațiunilor guvernamentale chineze în special. În conformitate cu reglementările Băncii Populare a Chinei, investitorii instituționali calificați vor avea acces la 126 de obligațiuni din China, CNH fiind moneda de decontare.

Comentând acest anunț, Fan Xu, CEO Saxo Bank China, a spus:

“Titlurile de valoare chineze devin o parte tot mai importantă a portofoliului investitorilor internaționali, așa cum s-a demonstrat prin intrările record în bursele chineze în luna ianuarie a acestui an, cât și prin puternicele intrări internaționale în obligațiunile chineze în 2018. În același timp, obligațiunile guvernamentale chineze s-au dovedit a fi printre cele mai performante obligațiuni guvernamentale din 2018. Suntem, așadar, mândri să fim primii care furnizează accesul complet digital la obligațiunile chineze pentru a ne ajuta clienții să-și construiască portofolii de investiții puternice și diversificate.

“Adăugarea obligațiunilor chineze la platformele noastre ne cimentează și mai mult poziția de cale de acces către China pentru investitorii internaționali. Pe măsură ce importanța economiei chineze pe piețele globale de capital continuă să crească, ne angajăm în continuare să oferim clienților cele mai ample oportunități de investiții în toate clasele de active.”

Saxo deține un istoric puternic în piețele de venituri fixe, lansându-și soluția digitală de tranzacționare a obligațiunilor în 2016, aceasta fiind complet integrată în platformele de tranzacționare multi-active și investiții ale Saxo. Saxo oferă acces la un univers de peste 5000 de obligațiuni, incluzând peste 3400 obligațiuni din piețele dezvoltate și peste 1600 de obligațiuni din piețele emergente. Fiecare ordin de obligațiuni este direcționat către o un dealer cu licitație optimizată care este selectat aproape 40 dintre cei mai mari furnizori de lichiditate de obligațiuni, asigurând o mai mare viteză a execuției și prețuri mai limitate.

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai.