Silva lansează campania Făuritori de Craft și deschide ușile atelierelor crafterilor din București, printr-o serie de tururi ghidate.

Fiecare tur ghidat este dedicat unui craft și făuritorului său și este condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare meșteșug în parte. Tururile iau forma unor trasee ghidate prin București, care încep cu vizita unui loc emblematic pentru craftul vedetă și se continuă cu descoperirea atelierului făuritorului. Aici food pairingul intră într-o altă dimensiune și se asezonează nu doar cu berea, ci și cu meseria prezentată, iar invitații au ocazia să guste din preparatele unui chef – făuritor de gust. Ultima oprire a turului este una simbolică, într-un loc la înălțimea potrivită cât să deconecteze participanții de la cotidian.

Tururile ghidate Făuritori de Craft:

  • 24 mai – Tur dedicat lemnului, cu Ciprian Manda și chef Alex Dumitru
  • 13 iunie – Tur dedicat gătitului, cu chef Alex Dumitru
  • 26 iulie – Tur dedicat fotografiei, cu Ștefan Dinu (Allkimik) și chef Alex Iacob
  • 27 septembrie – Tur dedicat muzicii, cu The Mono Jacks și chef Toni Godeanu

„Ne place să comunicăm cu publicul Silva și ne dorim să dialogăm cu ei nu doar în online. Așa că  anul acesta vom spune poveștile a 7 făuritori  din București și vom invita curioșii în atelierele lor, acolo unde craftul e la el acasă.  Online, printr-un serial video, și offline prin 4 tururi ghidate, făurite împreună cu Cristi Cismaru”, spune Anca Mușat, Director Marketing HEINEKEN România.

 Ghidul celor patru tururi este Cristian Cismaru, fondatorul Asociației My Transylvania și unul dintre promotorii mișcării Slow Food în România. Cristi va purta curioșii în lumea făuritorilor și le va povesti despre local, cultură, patrimoniu, gastronomie, gusturi și simțuri. În plus, toate cele patru ediții îl vor avea alături pe Adrian Cărădeanu, expert în bere.

Cristian Cismaru, fondator al Asociației My Transylvania și ghidul celor 4 tururi din campanie, crede că „fiecare loc are o poveste și multe dintre ele abia așteaptă să fie descoperite. Așa că ne-am propus să spunem povestea unor oameni pasionați de meșteșugul lor. Însă nu oriunde, ci în atelierele lor, acolo unde își făuresc obiectele și craftul. Și cum mâncarea face orice experiență memorabilă, ne-am gândit să asezonăm fiecare tur cu câte un meniu local inspirat din universul făuritorului, servit alături de o bere cu poveste. Ne dorim mult ca, la finalul celor 4 tururi, să ne uităm cu mai multă atenție la poveștile din jurul nostru, la lucrurile făcute cu pasiune și cu ingrediente alese cu grijă, cu respect față de loc și moștenirea primită.” 

Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se va face pe pagina oficială de Facebook Silva.