În această analiză căutăm să schimbăm strategia, încercând să mergem pe o poziție long pentru volatilitate și reducând alocarea generală a riscului prin acea tranzacție și printr-o creștere a alocării de numerar.

Iată lista noastră de schimbări de strategie după revizuirea pieței din acest moment:

Noi poziții long: opțiuni put DAX, opțiuni put STOXX50, opțiuni put QQQ, opțiuni call USD (vs. ZAR, EUR, GBP și/sau CAD) – cumpără iulie/august opțiuni CALL AUR

Motivul: Solvabilitatea/falimentele și șomajul vor deveni următoarea temă macro importantă pe măsură ce „dimensiunea temporală” afectează negativ impactul pozitiv al injecțiilor masive de lichiditate. În cele din urmă, companiile „zombi” vor rămâne așa și cu și fără ajutorul de lichiditate, iar cererea finală e în colaps și va fi în continuare suprimată față de „nivelurile normale” pe baza șomajului ridicat.

 Avertisment tehnic: Încă nu avem o susținere tehnică prea mare pe baza impulsului recent în favoarea noilor noastre strategii, dar „întoarcerea pentru evitarea maximelor” creează un element risc-recompensă convingător pentru a intra log în scădere, mai ales în cazul capitalurilor proprii, dar și long dolari SUA (vs. NZD, CAD, AUD, GBP, ZAR, MXN, CNH)

 Ținte:  Corecție 20% capitaluri proprii, FX: USD la paritate față de EUR, GBPUSD la 1.1000, aur la 1800, marja US HY se mărește la 400-500 puncte de bază…

 Cadrul monetar/al băncii centrale:  Fed poate vorbi toată ziua și toată noaptea despre faptul că nu dorește să ajungă la dobânzi negative, dar… Fed se află mereu în urma curbei pe termen mediu spre lung, chiar dacă injecțiile sale impresionante de lichiditate pe termen scurt pot opri panica totală. Iar pe termen lung, măsurile politice moderne pe termen lung ale Fed cauzează aproape de fiecare dată daune pe termen lung potențialului economic.

Ieri, președintele Fed, Powell, a respins puternic ideea că Fed va reduce dobânzile la negative, dar de când are Fed vreo putere de prognoză în orice domeniu – chiar și cu privire la propriile politici? Pe scurt, piața va forța Fed să treacă la negativ, dar, desigur, mai întâi trebuie să trecem printr-un exercițiu al Controlului Curbei de Randament (CCR), căci randamentele SUA pe 10-30 de ani se vor prăbuși în următoarele 12 luni, în ciuda emisiunilor record. Un randament pe 10 ani de zero procente este foarte aproape, iar banca centrală și guvernul vor crea în continuare cheltuieli fiscale și monetare care reduc economiile și investițiile și reduce viteza banilor.

Aceștia afectează negativ cu adevărat, pe termen lung, potențialul economiei cu acțiunile lor, chiar dacă recunoaștem costurile sociale ale lipsei de orice acțiune. După cum președintele Fed, Powell, a indicat ieri: „… un studiu Fed publicat mâine reflectă concluzii similare multor altor studii: în rândul celor care munceau în februarie, aproape 40 la sută dintre aceștia în gospodăriile care câștigau mai puțin de 40 000 de dolari pe an, și-au pierdut locul de muncă în martie… Această inversare a norocului economic a generat un nivel de durere greu de exprimat în cuvinte, căci viața s-a schimbat drastic pe fondul unei mari incertitudini legate de viitor.”

Articole din presă:

Fed este acum operațională în totalitate pentru cumpărarea de ETF-uri pentru obligațiuni de la începutul acestei săptămâni. Din prețul de acțiune al acestor ETF-uri (JNK, ETF pentru obligațiuni cu risc ridicat, LQD – ETF-ul cu risc acceptabil pentru investiții) se sugerează că piața a evaluat complet expansiunea acestor acțiuni în avans pe măsură ce s-au lichidat la nivel scăzut, după ce au avut un salt de creștere în prima zi de achiziții, marți.

  • Vedem un risc semnificativ al marjelor de credit care cresc în legătură cu tema mea macro: “Liquid Insolvent” – citiți, de asemenea, și această  evaluare a instrumentelor derivate pe baza informațiilor confidențiale a CLO ca risc (nu uitați că managerii de calitate ai CLO vor face bani chiar și cu această nouă condiție, dar deja e prea multă „calitate proastă și prea mulți manageri proști” în jur)
  • Președintele Powell a ajuns în final la mesajul real în discursul de ieri: …„dar redresarea va avea nevoie de ceva timp pentru a prinde elan, iar trecerea timpului poate transforma problemele de lichiditate în probleme de solvabilitate”…
  • “ECB isn’t the Master of Universe” („BCE nu e stăpâna Universului”) – Germania vs. UE/BCE se înrăutățește – piața ignoră acest lucru dar există riscul real ca Germania să plece …  Curtea Constituțională a Germaniei își face auzită părerea
  • Credem că Europa este în cea mai grea criză constituțională din toate timpurile: Italia, obligațiuni COVID19, Ungaria/Polonia, UE/BCE vs. Germania, Europa ar fi trebuit să folosească acest moment pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor. În schimb, tot ceea ce face este fragmentat, lent și fără credibilitate. E ciudat că nu o văd ei înșiși.
  • Stephanie Pompoy îl critică pe președintele Powell pentru „… Ah, dar nu vom mai încălca de-a dreptul legea Fed după ce lucrurile se vor normaliza”…
  • Coșul bulă: Peter Garnry a produs un coș de acțiuni care a „scăpat de sub control”…
  • Stanley Druckenmiller (nr. 1 pentru mine): „.. raportul risc-recompensă de la bursă e cel mai prost din câte am văzut”…
  • David Tepper (și el în top 10)…. Bursa este „a doua cea mai supraevaluată” din câte a văzut…

Desigur, există foarte multă confirmare părtinitoare în cele de mai sus, dar am fost foarte pozitiv la minimul din martie pentru că am crezut că reacția din partea guvernelor și a băncilor centrale va fi enormă, și așa a și fost. Dar apoi Fed și ceilalți au decis să urmeze rețeta greșită a: „dacă puțin din ceva e bun, atunci foarte mult trebuie să fie super pozitiv” … desigur că nu e! Lumea, viața, natura se îmbunătățesc, trecând prin modificări marginale, în principal prin încercare și eroare. A gândi că ar funcționa pentru a furniza o plasă de siguranță teoretic infinită pentru a elimina riscul rezidual de pierdere înseamnă să ignori legile gravității economice.

Nu uitați că definiția creditului este: consum care a fost adus din viitor în momentul prezent sau, în termeni financiari: creditul este definit în general ca fiind un acord contractual în care o persoană care împrumută primește ceva de valoare acum și este de acord să plătească creditorul mai târziu – în general cu o dobândă. Componenta „va plăti mai târziu” este aceea la care va eșua experimentul 2020. Creditele pot fi emise, dar banii nu vor fi rambursați căci creșterea nivelurilor datoriei însăși reduce productivitatea, viteza banilor și restituirea banilor. Asta ne aduce la partea cu „trecerea timpului” din argumentul nostru, căci începem să ne dăm seama că a fost furnizată doar lichiditate, iar acum traderii macro și actorii din economie trebuie să ia în considerare lipsa de solvabilitate și șomajul.

Analiza de Steen Jakobsen, Chief Investment Officer, Saxo Bank

Despre Grupul Saxo Bank

Saxo Bank conectează oamenii la oportunități de investiții pe piețele globale de capital. Ca furnizor de tranzacții și investiții multi-active, Saxo Bank se străduiește să ofere oamenilor o experiență user-friendly de utilizare a platformei, personalizată și fără probleme, care să le ofere exact ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie, indiferent dacă vor să tranzacționeze activ la nivel global. piețe sau investesc în viitorul lor.

Fondată în 1992, Saxo Bank a fost una dintre primele instituții financiare care a dezvoltat o platformă de tranzacționare online care a oferit investitorilor privați aceleași instrumente și acces la piață ca și comercianților profesioniști, instituții mari și manageri de fonduri. Saxo combină o gândire fintech agilă cu o experiență de aproape 30 de ani și o experiență record pe piețele globale de capital, pentru a oferi clienților o experiență de ultimă generație. Grupul Saxo Bank deține patru licențe bancare și este bine reglementat la nivel global. Saxo oferă clienților din întreaga lume acces amplu la piețele globale de capital în clase de active, unde pot tranzacționa peste 40.000 de instrumente în peste 20 de limbi dintr-un singur cont de marjă. Grupul Saxo Bank furnizează, de asemenea, infrastructură pentru 120 de instituții financiare în calitate de parteneri, stimulând experiența investițională pe care o pot oferi clienților prin intermediul tehnologiei sale open banking.

Cu sediul central în Copenhaga, activele clientului Saxo Bank totalizează peste 45 de miliarde de euro, iar compania are angajați peste 2.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei financiare și tehnologice în centre financiare din întreaga lume, inclusiv Londra, Singapore, Amsterdam, Shanghai, Hong Kong, Paris, Zurich, Dubai și Tokyo.

Despre Saxo Markets APAC

Saxo Markets este o filială licențiată a Saxo Bank A / S, un specialist fintech de top care conectează oamenii la oportunitățile de investiții pe piețele globale de capital. Saxo Markets operează în Singapore din 2006 și servește ca sediu central al APAC. Ca furnizor de tranzacții și investiții multi-active, Saxo Bank se străduiește să ofere oamenilor o experiență user-friendly de utilizare a platformei, personalizată și fără probleme, care să le ofere exact ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie, indiferent dacă vor să tranzacționeze activ la nivel global. piețe sau investesc în viitorul lor.

Fondată în 1992, Saxo Bank a fost una dintre primele instituții financiare care a dezvoltat o platformă de tranzacționare online care a oferit investitorilor privați aceleași instrumente și acces la piață ca și comercianților profesioniști, instituții mari și manageri de fonduri. Saxo combină o gândire fintech agilă cu o experiență de aproape 30 de ani și o experiență record pe piețele globale de capital, pentru a oferi clienților o experiență de ultimă generație. Grupul Saxo Bank deține patru licențe bancare și este bine reglementat la nivel global. Saxo oferă clienților din întreaga lume acces amplu la piețele globale de capital în clase de active, unde pot tranzacționa peste 40.000 de instrumente în peste 20 de limbi dintr-un singur cont de marjă. Grupul Saxo Bank furnizează, de asemenea, infrastructură pentru 120 de instituții financiare în calitate de parteneri, stimulând experiența investițională pe care o pot oferi clienților prin intermediul tehnologiei sale open banking.

Cu sediul central în Copenhaga, activele clientului Saxo Bank totalizează peste 45 de miliarde de euro, iar compania are angajați peste 2.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei financiare și tehnologice în centre financiare din întreaga lume, inclusiv Londra, Singapore, Amsterdam, Shanghai, Hong Kong, Paris, Zurich, Dubai și Tokyo.