A invita pe cineva la o cafea sau a zâmbi unui străin ar putea inspira mii de alte acte de bunătate, conform Julius Meinl – unul dintre brandurile de cafea cu tradiție din Europa.

Potrivit studiului realizat de Julius Meinl în patru orașe din Europa, 79% dintre oameni consideră că cel mai mic și mai simplu gest de a spune „Mulțumesc” este printr-o invitație la o cafea. Pe locul doi, pentru 50% dintre oameni, se află îmbrățisările. Sondajul, creat alături de OnePoll, a fost realizat pe un eșantion de 4000 de persoane din Viena, Milano, Zagreb și București.

Pentru a marca cea de-a 160-a aniversare, Julius Meinl își îndreaptă atenția asupra simplelor acte de recunoștință și lansează un nou studiu despre momentele de zi cu zi care au o însemnătate reală. Studiul a relevat că pentru fiecare „Mulțumesc” primit, sunt oferite multe alte cuvinte de „Mulțumesc”, creând o reacție în lanț de recunoștință și bunătate. Potrivit studiului realizat în București, în topul celor mai simple gesturi prin care poți spune „Mulțumesc” sunt următoarele: o îmbrățișare, oferirea unor flori, trimiterea unui bilet și invitația la o cafea.

Sondajul a mai arătat că pentru 85% dintre respondenți, un zâmbet primit de la un străin le poate însenina ziua – demonstrând astfel că gesturile simple au un efect pozitiv asupra stării de bine generale.

„Am avut mereu nevoie de gesturi mici, dar cu însemnătate, iar ultimii doi ani în care am fost oarecum privați de astfel de interacțiuni, au amplificat această nevoie. Cafeaua Julius Meinl poate reprezenta acel gest de apreciere, catalizatorul legăturilor umane, ajutând în același timp la crearea unor conexiuni noi printr-un simplu «Mulțumesc». Acordăm oaspeților din locațiile partenere oportunitatea de a oferi o cafea unui prieten și de a transforma micile momente într-unele memorabile.”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl.

Studiul a mai arătat că peste o treime dintre respondenți spun mai des „Mulțumesc” acum decât în urmă cu doi ani, astfel că 26% dintre oameni au ales să fie mai amabili după ce au trecut prin contextul pandemic. În plus, 63% dintre cei intervievați declară că nu se simt cu adevărat apreciați la locul de muncă. Potrivit a peste jumătate dintre respondenți (55%), unul dintre cele mai frumose gesturi de a arăta aprecierea la locul de muncă este să inviți un coleg la o pauză de cafea. În cadrul studiului, s-a constatat că pandemia de COVID-19 a avut un impact asupra deschiderii față de alte persoane, astfel că 36% dintre oameni recunosc că sunt acum mult mai dispuși să spună „Salut” unui străin decât înainte de pandemie.

Julius Meinl este cunoscut pentru că oferă calitate recunoscută și servicii de excelență partenerilor săi din domeniul ospitalității, prin urmare lansează o nouă campanie specială pentru a sprijini cafenelele din întreaga lume și a inspira peste 100.000 de „mulțumesc” în această primăvară. Pentru fiecare cafea comandată în cafenelele participante din România, vei primi un voucher pentru a oferi cuiva drag o ceașcă de cafea Julius Meinl din partea ta.

Campania #SayThankYou se lansează pe 20 aprilie 2022.

 Despre Julius Meinl

Julius Meinl este o afacere de familie, austriacă, de succes internațional și este ambasadorul îndrăgitei Culturi a Cafenelei Vieneze de mai bine de 150 de ani. Succesul global al Julius Meinl se bazează pe valorile tradiționale: cinci generații de experiență în cafea, produse premium și servicii excelente oferite clienților. Julius Meinl inspiră și astăzi oameni din întreaga lume, la fel cum făcea cu poeții de altădată în cafenelele vieneze. Restaurante și clienți din sectorul HoReCa din 70 de țări se bazează pe cafeaua și ceaiul Julius Meinl. Compania se clasează deja în top 3 mărci de cafea premium în peste 40 de țări, fiind lider de piață în hoteluri, restaurante și cafenele din Austria, CEE, țările din bazinul Mării Adriatice și Rusia.