Platforma de recrutare BestJobs sprijină integrarea socială a refugiaților din Ucraina și introduce o etichetă specială „Ukrainian friendly job 🇺🇦”, astfel încât companiile care doresc să angajeze cetățeni ucraineni să poată marca pozițiile potrivite pentru acești candidați direct în platformă, pentru o identificare mai ușoară. În plus, candidații ucraineni vor găsi pe platforma de recrutare online un filtru de căutare al acelor joburi marcate astfel, pentru a le facilita aplicarea. De asemenea, ei pot suna la numărul (+40) 31 710 4230, unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite și pentru asistență în procesul de recrutare.

În ultimele zile, zeci de mii de cetățeni ucraineni și-au părăsit casele și joburile și au intrat pe teritoriul României în încercarea de a se proteja de conflictul militar din țara lor. Conform OUG 25/2014, cetățenii ucraineni se pot angaja pe teritoriul țării noastre, și nu necesită aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic, timp în care pot înainta demersurile legale pentru a dobândi statutul de refugiat, prin care pot beneficia de acces la asigurări sociale și de sănătate.

„Războiul este o tragedie de care niciunul dintre noi nu bănuia că va fi atat de aproape pe parcursul vieții sale și pentru care nimeni nu a fost pregătit. Și totuși, mai ales în ultimii ani, cu toții am învățat să ne adaptăm rapid la diverse crize și, mai ales, să găsim soluții”, spune Andrei Frunză, CEO BestJobs.

Ce oportunități există în acest moment pentru refugiații din Ucraina?

Chiar dacă eticheta „Ukrainian friendly job 🇺🇦” îi va ajuta pe cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul României să identifice mai ușor oportunitățile potrivite lor, din prisma deschiderii angajatorilor, aceștia pot aplica la toate joburile disponibile pe BestJobs, dacă au profilul completat pe platformă, în care să menționeze abilitățile pe care le au, specializările și experiența, toate aceste criterii fiindu-le utile în etapa aplicării.

„Începând de astăzi, BestJobs conectează companiile deschise să ofere locuri de muncă refugiaților din Ucraina cu aceia dintre ei aflați în căutarea unei surse stabile de venit, acum sau oricând în viitor. Deoarece dorim să venim în ajutorul cetățenilor dislocați din mediile lor așa cum știm și putem mai bine în aceste momente fără precedent, am lansat această inițiativă menită să ofere acestor oameni un sprijin sustenabil și o siguranță pe plan financiar. Ne bucurăm să vedem că angajatorii au fost receptivi și au început să folosească eticheta în platformă, astfel că cetățenii ucraineni pot găsi deja opțiuni pentru ei”, continuă Andrei Frunză, CEO BestJobs.

Refugiații din Ucraina care își doresc să se angajeze pe teritoriul României pot găsi printre cele peste 32.000 de poziții deschise pe BestJobs joburi în funcție de specializarea lor cu precădere în domenii precum Financiar/Contabilitate, Suport clienți/ Outsourcing, IT, Vânzări și Marketing, dacă au experiență specifică și cunosc o limbă străină conform cerințelor rolului.

În plus, pe platforma de recrutare BestJobs există peste 3.000 de joburi remote la care pot aplica cetățenii ucraineni care cunosc limba engleză sau o altă limbă străină și care își doresc să obțină un venit stabil în România.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare, recrutare și de dezvoltare profesională și personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 32.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).