Robert Creimerman a absolvit Colegiul Național de Muzică “George Enescu” unde a studiat pianul cu Mihaela Zamfirescu. Astăzi, student în anul al treilea la Royal Conservatoire of Scotland din Glasgow, tânărul pianist caută mereu să exploreze diversele laturi ale personalității sale muzicale, având ca specializare pianul sub îndrumarea profesorului Graeme McNaught. Cântă deseori, în concerte și recitaluri, în țară și străinătate.

Anul 2023 i-a oferit lui Robert Creimerman șansa unor noi activități artistice. Acestea includ un turneu de muzică și poezie intitulat ”Wormhole”, organizat alături de alți tineri muzicieni români, cu reprezentații la Sibiu, București și Constanța, și un concert la Glasgow City Chambers, organizat de Poppyscotland pentru a promova Remembrance Day, unde a acompaniat The West of Scotland Military Wives Choir. În martie 2024, a cântat Sonata în si minor pentru pian de Franz Liszt într-un concert organizat de conservatorul scoțian, urmat de un masterclass public cu pianistul australian Leslie Howard – un celebru specialist în muzica lui Liszt.

Dornic să-și extindă orizontul procupărilor muzicale, tânărul muzician a început să compună. De curând a finalizat coloana sonoră pentru un film produs de scenarista și regizoarea germană Isabelle Konrad. În recitalul de marți, 11 iunie, la Sala mică a Ateneului Român, Robert Creimerman va interpreta lucrări de Beethoven și Liszt.

Marți, 11 iunie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara
Recital de pian
ROBERT CREIMERMAN
Program
Ludwig van Beethoven – Sonata pentru pian în do major, op. 53, „Waldstein”
Franz Liszt – Sonata pentru pian în si minor, S. 178
Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.
Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.