De 13 ani, fiecare Stagiune de marți seara oferă ocazia unor întâlniri cu tineri muzicieni români care studiază sau care trăiesc în străinătate. Urmărim nu numai să-i facem cunoscuți în țară ci să și reîmprospătăm dorința publicului de a asculta capodopere ale muzicii de cameră în interpretări inedite.

De obicei, invitații Stagiunii de marți seara revin pe scena Sălii mici a Ateneului Român pe tot parcursul anilor de studiu. Publicul le poate urmări astfel evoluția, drumul pe care ei îl parcurg până la statutul de muzician împlinit.

Nicon Mladin revine pentru a doua oară în proiectul nostru. Astăzi, tânărul pianist român studiază la Universitatea de Muzică și Arte din Viena cu prof. Jasminka Stancul. A urmat și cursurile profesorului Mario Coppola la Conservatorul Bonporti din Trento/Italia. A fost aplaudat până acum în concerte și recitaluri, în Austria, Cehia, Germania și Franța. Valoarea sa a fost confirmată de câteva premii naționale și internaționale obținute în țară și străinătate. Anul acesta, pianistul român Nicon Mladin a fost distins cu premiul la II în Vienna International Music Competition

Stagiunea de marți (Sala mică)
Marți 12 octombrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian
NICON MLADIN

Program
Leos Janacek – Sonata pentru pian „1.X.1905”
Maurice Ravel – Miroirs
Ludwig van Beethoven – Sonata în fa minor, op. 57, „Appassionata”

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sala mică a Ateneului Român va fi ocupată în proporție de 50 la sută.

Accesul este permis, conform legii, tuturor persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie.

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 50 lei;
Categoria II: 40 lei.

Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.