Sebastian Manning este elev în clasa a VIII-a la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, unde studiază cu prof. Cristina Dan. Tânărul violonist originar din Quincy/ Illinois/ SUA s-a făcut repede  remarcat iar prima sa participare, la vârsta de numai 7 ani, la un concurs internațional în Italia, în Citta di Barletta, a fost recompensată cu premiul I. În anii de formare a câștigant premii  în competiții naționale și internaționale; amintim Premiul I la Concursul Internațional „Muse”/ Grecia și Marele Premiu la Concursul „Mini Paganini”/ Belgrad,

Pasiunea pentru vioară se completează cu cea pentru muzică de cameră. Alături de ceilalți doi membrii ai Trio-ului TMS (Maria Pîrvulescu-pian și Tudor Ionescu-violoncel-), a obținut Marele Premiu la Concursul MusicalFest București, Marele Premiu la Concursul internațional online de coarde și muzică de cameră Festival 4 Arts Câmpina și a participat la Festivalul Eufonia care a avut loc la Timișoara. În 2023, Sebastian Manning a fost bursier SoNoRo.

 În urma unor recomadări serioase, l-am invitat pe violonistul timișorean să susțină, în 27 februarie, un recital în cadrul Stagiunii de marți seara, la Filarmonica George Enescu București unde îl va avea alături pe prof.  Victor Andrei Părău, un pianist de forță și amplă respirație, din 2013 membru al ansamblului Atem din Timișoara, dedicat promovării muzicii moderne și contemporane.

Marți,  27 februarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
SEBASTIAN MANNING – vioară
VICTOR ANDREI PĂRĂU – pian
Program
Fritz Kreisler – Marche miniature viennoise
Johann Sebastian Bach – Adagio și Fuga în sol minor
Antonin Dvorak – Sonatina, op. 100
George Enescu – Impromptu concertant
Eugene Ysaye – Sonata nr. 3, „Ballade”
Henri Wieniawski – Fantezia Faust
Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.
Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.