Deseori, Stagiunea de marți seara își alege invitații din rândul laureaților unor concursuri naționale și internaționale. Gestul de dorește, în egală măsură, o recompensă, o dovadă de încredere și o încurajare pentru viitor. Marți, 16 noiembrie, ora 19, în Sala mică a Ateneului Român vor putea fi ascultate violonistele Lois Muntean și Sofia Smărăndescu și mezzo-soprana Adelina-Maria Cociobanu , toate laureate a celei de a XX-ea ediții a Concursului International Remember Enescu, competiție de tradiție încheiată cu doar câteva zile în urmă.

Stagiunea de marţi (Sala mică)
Marți 16 noiembrie, ora 19
Laureaţi ai Concursului Internaţional Remember Enescu 2021, editia a XX-a

LOIS MUNTEAN – vioară
La pian VICTOR ANDREI PÂRÂU
George Enescu – Balada
Camille Saint-Saëns – Introducere şi Rondo capriccioso
Felix Mendelssohn – Concertul în mi minor, op. 64, p. I

ADELINA COCIOBANU – mezzosoprană
La pian IOANA COJUHAROV
Camille Saint-Saëns – Aria „Amour viens aider ma faiblesse” din opera Samson și Dalila
Giovanni Battista Pergolesi – Fac ut portem din Stabat Mater
George Enescu – Le désert

SOFIA SMĂRĂNDESCU – vioară
La pian CĂTĂLIN RĂDUCANU
Rodion Şcedrin – In the Style of Albeniz
Piotr Ilici Ceaikovski – Concertul în re major, p. I

Lois Muntean este elevă în clasa a VII-a la Liceul de Artă “Ion Vidu” din Timișoara. Este deținătoarea unui palmares impresionant de premii și apariții scenice, atât în țară cât și în străinătate, dintre care amintim Premiul I la Concursul Muse Online din Grecia 2021.

Mezzo-soprana Adelina-Maria Cociobanu este studentă la Universitatea Națională de Muzică București, în anul 4-licență, la clasa de canto a conf. univ. dr. Iulia Isaev, solistă a Operei Naționale București.  O recomandă activitatea diversă, numeroasele burse de studii obținute și acum, acest premiu care îi oferă un nou sprijin concret pentru lansarea unei frumoase cariere.

Sofia Smărăndescu s-a născut în orașul Nara, Japonia, a  început studiul viorii la vârsta de patru ani cu mama ei, Masami Smărăndescu și l-a continuat cu prof. Olivia Papa la Colegiul Național de Muzică „George Enescu“.  În prezent, este elevă în clasa a XI –a la clasa prof. Magdalena Ursu, de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti“ din București. Violonista a fost desemnată concertmaistru al Orchestrei Junior, stagiunea 2020 si 2021. A sustinut recitaluri atât in România, cât și în străinătate.

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”.

Verificarea acestor condiții se va face prin prezentarea certificatului verde la accesul în incinta Ateneului Român.