Cu motto-ul „Ajutorul vine pe două roți”, Yuppi Camp organizează, în perioada 22 -25 septembrie 2022, OTP Charity Tour. Turul de 4 zile pe bicicletă, organizat în parteneriat cu Asociația Sportivă Master Ski & Bike Club, este susținut de OTP Bank România, iar veniturile din taxa de participare vor fi folosite pentru organizarea taberelor Yuppi.

Ambasadori ai evenimentului caritabil sunt directorul general al OTP Bank România, Gyula Fatér și Moisa Florin Vianor, ciclist (Novak Cycling Academy). Turul caritabil se adresează amatorilor și semi-amatorilor de ciclism. Cei interesați pot opta pentru secțiuni de o zi, dar și pentru întreaga distanță. În medie, se va  pedala 50-70 km pe zi, în condiții de siguranță și organizare precisă (cu puncte de odihnă, reîncărcare, cazare, masă etc.). Întregul tur se va desfășura pe traseul Brașov (start) – Baraolt – Odorheiu Secuiesc – Cristuru Secuiesc – Tg. Mureș și Tabăra Șăulia (finish).

„Participarea la OTP Charity Tour este o oportunitate bună de a susține programele de terapie experimentală de la Yuppi Camp pentru copiii bolnavi cronic și familiile acestora și, în același timp, oferă și un program special de team-building. Aceasta dezvoltă spiritul de echipă și încurajează în comunitate un stil de viață sănătos. Fiecare kilometru parcurs, fiecare donație ne ajută să oferim o copilărie fără griji pentru cei care participă la tarberele Yuppi. Împreună, facem posibil ca mai multe familii cu copii bolnavi să ajungă la taberele Yuppi”, a subliniat László Zsuzsa, președinte executiv al Yuppi Camp.

”Practic si încurajez mersul pe bicicletă dintr-o sumedenie de motive. La nivel personal, este un mijloc de relaxare dovedit pentru cei cu agenda plină, te menține în formă și, în plus, îți oferă un sentiment de libertate inegalabil. La nivel social, este un mijloc de transport ecologic, economic și sănătos. Mi-ar plăcea să fie inclus cât mai mult în peisajul vieții noastre urbane. OTP Charity Tour este despre pasiunea pentru pedalat, despre priveliștile extraordinare care pot fi admirate pe traseul stradal Brașov – Târgu Mureș, dar mai este și despre altceva care sper că va atrage cât mai mulți participanți: copiii bolnavi cronic cărora le putem oferi, prin taberele Yuppi, o stare de bine și de normalitate. Cred că, indiferent de numărul de kilometri parcurși cu bicicleta, la final vom demonstra cu toții că suntem de fapt niște învingători”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

OTP Bank susține această inițiativă pentru scopul său dublu: încurajarea mijloacelor alternative de transport pentru reducerea emisiilor de CO2, precum și susținerea unei cauze caritabile. Banii strânși de cicliști, împreună cu încasările din taxele de participare vor oferi familiilor cu copii bolnavi de cancer, diabet sau alte boli autoimune posibilitatea de a participa gratuit la taberele de terapie experimentale Yuppi, unde vor găsi o comunitate și își vor redescoperi forța și resursele interioare.

Înscrierile se fac pe website-ul: https://www.yuppicamp.ro/otpcharitytour/ până pe 15 septembrie 2022.