Curiozitatea există în fiecare dintre noi, iar câtă vreme vor exista întrebări, știința va continua să ofere răspunsuri. În peste 20 orașe din România, cercetătorii își dau întâlnire cu publicul pe 24 Septembrie, începând cu ora 17:00, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021! Cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare își deschide porțile pentru toate mințile curioase și pasionații de știință.

Proiectul inițiat în 2005 de Comisia Europeană a ajuns la a 16-a ediție, fiind încă de la început un eveniment al inovației, prin care știința a devenit accesibilă tuturor, iar oamenii au luat parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 se organizează în 29 țări, iar peste 400 orașe vor fi gazda evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Devenit deja tradiție, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 va avea loc față în față cu publicul pe 24 Septembrie, vizitatorii fiind invitați să utilizeze cele mai recente tehnologii și instrumente sub îndrumarea oamenilor de știință, să participe la experimente, să urmărească demonstrații și simulări și să dezbată teme diverse cu cercetătorii. Organizatorii Nopții Cercetătorilor Europeni au pregătit pentru publicul din întreaga țară și o ediție online, care se va desfășura pe 25 Septembrie, pe pagina de Facebook a evenimentului.

“Ne-a fost dor de interacțiunea directă cu publicul și suntem entuziasmați că anul acesta putem desfășura activități față în față cu vizitatorii, bineînțeles cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Însă evenimentul 100% online de anul trecut ne-a arătat că există mulți oameni pasionați de știință, în special tineri, pe întreg cuprinsul țării. Tocmai de aceea pregătim o colecție de ateliere reprezentative pentru toate orașele organizatoare pe care publicul, indiferent de poziția geografică, să le poate viziona pe 25 Septembrie și să poată interacționa cu cercetători din numeroase institute de cercetare, universități și centre de inovație din toate colțurile României.”, au transmis organizatorii evenimentului.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce a atras până acum peste 2 milioane de vizitatori, reușind să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Află mai multe detalii și programul complet: http://noapteacercetatorilor.eu
Orașe participante:
BUCUREȘTI – ALBA IULIA – ARAD – BACĂU – BÂRLAD – BUMBEȘTI-JIU – BUZĂU – CÂMPIA TURZII – CONSTANȚA – CUGIR – DEVA – GALAȚI – HUNEDOARA – ORADEA – PETROȘANI – PIATRA NEAMȚ –PLOIEȘTI – SUCEAVA – TÂRGU NEAMȚ – TIMIȘOARA – TULCEA – ZALĂU – ZĂRNEȘTI