Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, devine Rottaprint și are o nouă identitate vizuală, în urma unui proces integrat de rebranding. Investiția în crearea și implementarea noi strategii de brand a companiei s-a ridicat la 40.000 euro.

Potrivit reprezentanților companiei, principalul obiectiv al procesului de rebranding a fost crearea unei imagini de brand unice pe toate piețele pe care activează. Până în prezent, în Ungaria și Germania compania era cunoscută sub numele de Sunimprof, iar în România ca Sunimprof Rottaprint.

„În primul rând, ne-am dorit să avem o imagine consecventă în toate țările în care suntem prezenți și să avem o comunicare de brand unitară. Am optat pentru o variantă mai simplă și mai ușor de reținut pentru clienții și partenerii noștri. Mai mult decât atât, am urmărit ca noua identitate să reflecte în totalitate activitatea noastră și suntem convinși că acest lucru nu poate decât să ne întărească poziția de lider al pieței din România”, declară Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Numele de Rottaprint face parte din istoria companiei, iar simbolul din logo evocă procesul tehnologic al tipăririi, precum tiparul în rolă, activitate definitorie pentru companie. Astfel, R-ul stilizat din simbol cuprinde trei elemente: linia care reprezintă hârtia care intră în utilaj, cercul care este tamburul utilajului, iar semicercul care face trimitere la produsul finit.

De asemenea, procesul de rebranding a inclus și lansarea unei noi versiuni a site-ului companiei. Astfel, noul site www.rottaprint.com, conține informații la zi despre companie și serviciile pe care le oferă și va fi disponibil în patru limbi, pentru a putea ajunge mai ușor la cele mai importante piețe vizate de producătorul român.

Despre Rottaprint

Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România. Cu o experiență de 28 ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 4 centre logistice în România: Timișoara, Brașov, Ilfov, Pașcani și 2 centre logistice în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 270 de angajați. În 2018, Rottaprint a livrat produse în 11 țări din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii.