Supreme Council of European Business a organizat în data de 31 ianuarie 2020 primul eveniment de afaceri din acest an, la Grand Hotel Continental. Întâlnirea a avut ca principale puncte de discuție Business & Competitive Intelligence și modul în care aceste două instrumente cresc eficiența deciziilor de business.

Gradul de competitivitate al unui business rezultă din capacitatea liderilor de a dezvolta o strategie complexă pe termen lung. O astfel de strategie trebuie să aibă în vedere atât interpretarea datelor interne generate de deciziile implementate anterior, cât și analiza pieței pe care compania activează. În același timp, înțelegerea modului în care competitorii direcți acționează în cadrul acestei piețe oferă un avantaj strategic semnificativ. De aceea, participanții la eveniment au avut parte de o prezentare amplă asupra modului în care adoptarea unor strategii de Business & Competitive Intelligence transformă dinamica decizională și cresc competitivitatea prin îmbunătățirea proceselor interne, a productivității sau prin reducerea pierderilor.

Indiferent dacă ne referim la globalizare, evoluția tehnologică sau la deficitul forței de muncă, provocările pe care oamenii de afaceri le înfruntă astăzi sunt complexe. Așteptările pe care consumatorii le au de la companii se schimbă, de asemenea. De aceea, Supreme Council of European Business a organizat evenimentul „Business & Competitive Intelligence” pentru a le oferi membrilor organizației insight-urile necesare pentru a înțelege mai bine dinamica actuală a mediului internațional de afaceri. Adoptarea instrumentelor de Business & Competitive Intelligence în practicile companiilor pe care le reprezintă pot aduce noi oportunități de dezvoltare și de aceea am considerat acest subiect unul important, care trebuie dezbătut, spune Mehmet Sumeroglu, Chairman al Supreme Council of European Business.

Speakerii evenimentului au fost Emil Hedeșiu, consultant în Competitive Intelligence în afaceri și management și Barbu Mihăescu, Senior Advisor al Swiss Mattig Management Partners și consultant pentru Camera de Comerț Elveția – România. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România, companii membre ale Camerei de Comerț Elveția-România, companii din Bulgaria care au format o delegație organizată de către conducerea Bulgarian National Council of European Business.

Evenimentul s-a bucurat de acoperirea media a Ziarului Bursa.