TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, găzduiește un nou proiect menit să aducă artiștii independenți mai aproape de publicul lor, explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a ne duce” la cinema sau la teatru.

Prețul unui bilet este de 30 de lei și conține vizionarea unui spectacol de teatru contemporan, produs de sectorul independent din România. Orice bilet cumpărat înseamnă nu doar o experiență nouă, ci și un sprijin acordat artiștilor independenți.

153 DE SECUNDE

Spectacolul pornește de la povestea unei supraviețuitoare a incendiului din Colectiv și devine un eseu artistic despre o generație aflată în blocaj. Echipa este formată din peste 20 de artiști și supraviețuitori și pune în discuție, dintr-o perspectivă subiectivă, implicațiile politice, morale și afective ale unui moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale. 153 de secunde analizează condiția de tânăr adult în România și, mai ales, imaginarul schimbării.

153 de secunde, atât a durat incendiul din Clubul Colectiv, declanșat în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015. Un container industrial, construit ca să fie etanș, e vopsit în portocaliu și instalat la intrarea în club. El blochează ieșirea. Apoi, timpul diluează totul.

Spectacolul a fost invitat la cele mai importante festivaluri din România, inclus în ziarul francez Le Monde și transmis în direct în SUA prin HowlRound. El este co-produs în parteneriat cu CNDB și ARCUB.

CUMPARA BILET: https://artsunited.us15.list-manage.com/track/click?u=ddd58e6b167ba6f68de387e03&id=afdc14c847&e=87bc1f61d8