Violoncelistul Marin Cazacu și binecunoscutul ansamblu Violoncellissimo, revin cu Turneul Naţional Clasic la Puterea a treia, care va avea loc în această toamnă în întreaga ţară.

Turneul Naţional Violoncellissimo – Clasic la Puterea a treia, anul acesta la cea de-a șasea ediție, are loc în lunile octombrie şi noiembrie și va ajunge în mari orașe ale României precum Arad, Deva, Bistrița, Ploieşti, Craiova, București, Botoșani, Iași și nu numai, după ce a ajuns la Sibiu şi Sinaia în această vară.

Turneul Național Clasic la Puterea a treia continuă să fie o adevărată sărbătoare a violoncelului, un prilej de a aduce în fața publicului din întreaga țară o energie muzicală unică. Îmi doresc ca fiecare concert să fie o experiență memorabilă, în care sunetul acestui instrument minunat să ajungă la sufletele tuturor. Prin acest turneu, ne propunem să demonstrăm că muzica clasică poate fi accesibilă, plină de viață și emoție, indiferent de orașul în care ajungem.” (Violoncelistul Marin Cazacu)

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER,  Hope Concert si UNESCO 2021. În 2023 Ansamblul Violoncellissimo a susținut  două concerte extraordinare cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Madrid şi Barcelona.

Spot video Turneul naţional Clasic la Puterea a treia – Violoncellissimo 2024, ediţia a 6-a

  • https://youtu.be/SWA-Qo4g6_Q

 Violoncellissimo 2023 în concert 1

  • https://youtu.be/Q_MVYuUreSM

Filmul Violoncellissimo 2023 în turneu

  • https://www.youtube.com/watch?v=JHjbtizc3TY

Detalii pe www.violoncellissimo.ro

 ITINERAR

Avanpremiere în festivaluri de vara

 10 iulie, ora 19.30 – Bucureşti, Ateneul Român, în Festivalul Vara Magică.

19 iulie, ora 20 – Sibiu, Piaţa Mare din Sibiu, în Festivalul Classic for Pleasure

25 august, ora 19:00 – Sinaia, Parcul Ştirbei – în Festivalul “Enescu şi muzica lumii”

 Turneul național

11 octombrie, ora 19 – Arad, Palatul Culturii

12 octombrie, ora 19 – Deva, Teatrul de Artă

13 octombrie, ora 19 – Bistriţa, Palatul Culturii

18 octombrie, ora 19 – Ploiești, Sala Filarmonicii

20 octombrie, ora 19 – Craiova, Sala Filarmonicii

26 octombrie, ora 19 –  București, Ateneul Român

1 noiembrie, ora 19 – Botoşani, Sala Filarmonicii

3 noiembrie, ora 19 – Iaşi, Sala Unirii

 Programul final pe www.violoncellissimo.ro

Producător: Pro Contemporania

Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Partener de tradiție: JTI

Coproducător: Radio România

Partener: The Culture Club

Parteneri culturali: Institutul Cultural Român, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România

Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte,

Ziarul Metropolis, RFI România, Cronicari digitali, www.demilioane.ro.

Parteneri culturali şi organizatori locali: Filarmonica George Enescu din Bucureşti, Primăria Orașului Sinaia, Filarmonica din Arad, Primăria Arad, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Primăria Municipiului Deva, Colegiul Național Decebal din Deva, Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul cultural George Coşbuc din Bistriţa, Palatul Culturii din Bistriţa, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, Filarmonica „Oltenia” Craiova, Filarmonica George Enescu din Botoşani, Ateneul Naţional din Iaşi, Palatul Culturii din Iaşi.