Chiar dacă acest an pare setat să ne învețe că nu există certitudini, iar regulile se schimbă de la o zi la alta, noi am refuzat să lăsăm visul care înseamnă prima ediție Tușnad Gastro Blues Fest să moară! Ne-am încăpățânat să vă oferim o experiență muzicală și culinară unică, iar artiștii, partenerii și întreaga echipa și-au unit forțele pentru ca acest lucru să se întâmple.

După multe modificări generate de restricțiile de călătorie ale artiștilor străini, programul #TusnadGastroBluesFest a fost definitivat și mai poate suferi modificări numai în cazul în care autoritățile locale sau internaționale vor impune sau nu noi restricții de călătorie.

După cum am promis, în fiecare ediție vom aduce tineri artiști talentați, aflați la început de drum. Anul acesta festivalul va fi deschis joi, 3 septembrie, de Cristi Copaciu Band, care vor fi urmați de Berti Barbera & Nicu Patoi cu al lor “Bluedrops” și Rareș Totu Midnight Sun feat Dean Bowman. Seara va fi închisă de Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaw (SUA/NL).

Din păcate restricțiile orare nu ne vor permite să ne distram până tărziu în noapte și ne-am văzut nevoiți să scurtăm jam session-urile zilnice de după concerte. Însă vineri, 4 septembrie, vă invităm la un Pandemic Jam Session începând cu ora 21:45, la care și-au anunțat prezența majoritatea celor peste 40 de artiști din festival. Înainte de acesta, pe scenă vor urca Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Vali Răcilă/Raul Kusak și Hanno Hofer precum și “Leslie Wolf” (Laci Farkas) & The Groovemakers.

Ultima zi de festival va începe cu Fernet Blues Companny, ce vor fi urmați de Stones Free – Ochescu/Tomaselli/”Clopo”, urmând ca încheierea să le aparțină lui AG Weinberger și celor de la Nightloosers.

Pe lângă concerte, pofticioșii sunt invitați să savureze bucatele delicioase pregătite de maeștrii bucătari ai pensiunilor participante. Pe toată durata concertelor, cei de la „Hanul Diószegi” vor servi bucate tradiționale secuiești, dintre care nu vor lipsi papricașul, gulașul sau cozonacul secuiesc (kürtőskalács) și langoșul, toate pregătite cu dragoste și servite cu grijă maximă pentru sănătatea voastră.

În toate cele 3 zile vă invităm să vizitați expoziția foto a lui Cristian Oprea – Scene Muzicale – Portret – Peisaj sau să alegeți din multitudinea de activități ce pot fi desfășurate în stațiune și în împrejurimi.

Festivalul se va desfășura în aer liber, pe terenul de fotbal din Băile Tușnad, într-un spațiu generos cu corturi, astfel încât nici măcar o eventuală ploaie nu ne va putea strica bucuria de a fi din nou împreună.

Abonamentele sunt disponibile pe iabilet.ro, entertix.ro și myticket.ro. În fiecare zi, la intrarea în festival vor fi disponibile bilete de o zi la prețul de 65 lei, în limita locurilor rămase disponibile.

REDESCOPERĂ BĂILE TUȘNAD ȘI ÎMPREJURIMILE:

blues, gastronomie, ecoturism și wellness

singurul lac vulcanic din sud-estul Europei: Lacul Sfânta Ana;

sute de izvoare de ape minerale pentru băut și îmbăiat;

observatoare de urs realizate de unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură din lume;

locul unde s-a reîntors și castorul (Castor fiber);

mâncare secuiască ca la mama acasă;

porțile de lemn și bisericile fortificate, simboluri ale culturii secuiești;

multe opțiuni de recreere activă

Mai multe informații despre:

CUM SĂ AJUNGI | ATRACȚII|ACTIVITĂȚI |CAZARE ŞI MASĂ

Găsiți pe pagina destinației de ecoturism BĂILE TUȘNAD ȘI ÎMPREJURIMILE: www. bailetusnad.eco / www.facebook.com/BaileTusnadsiImprejurimile

Biletele sunt disponibile online pe iabilet.ro, entertix.ro, myticket.ro sau fizic, în hypermarketurile Carrefour, librăriile Carturești și în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin curier oriunde în țară.

Mai multe informații despre festival: www.facebook.com/TusnadGastroBluesFest