Universal Robots, producătorul danez de roboți colaborativi, a raportat pentru 2021 venituri anuale record de 311 milioane USD, cu 41% în creștere față de 2020 și cu 23% în creștere față de rezultatele înregistrate înainte de pandemie în 2019.

Președintele companiei, Kim Povlsen, a spus:

„Universal Robots a avut un an grozav. Într-o companie ca a noastră, care produce hardware sofisticat la standarde înalte de calitate, acest tip de creștere necesită un angajament extraordinar din partea tuturor celor implicați. Echipa noastră de producție din Danemarca a doborât recordurile interne în ce privește numărul de coboți construiți, în trimestrul 4 producând 400 de coboți într-o singură săptămână. Experții noștri în lanțul de aprovizionare au muncit din greu pentru ca afacerea noastră să funcționeze fără probleme, în ciuda provocărilor globale de aprovizionare.”

Veniturile din trimestrul 4 au doborât recorduri, fiind în creștere cu 22% față de trimestrul 4 din 2020 și cu 28% în creștere față de trimestrul 4 din 2019. Kim Povlsen a continuat: „Creșterea noastră este determinată de mai multe tendințe pe termen lung, inclusiv lipsa forței de muncă și creșterea gradului de conștientizare a contribuției pe care automatizarea o poate aduce la productivitate. Pe lângă faptul că ajungem la noi consumatori, ne bucurăm de reveniri din partea producătorilor care decid să crească numărul de coboți implementați după ce au văzut impactul acestei tehnologii.”

Compania se așteaptă ca în 2022 creșterea puternică să continue, conform celor spuse de Kim Povlsen: „Cererea de roboți colaborativi va crește, iar ecosistemul nostru unic crește odată cu aceasta. Lucrând cu peste 1.000 de companii independente – inclusiv producători de componente, kituri și aplicații, integratori și distribuitori certificați – inovația colaborativă este ceea ce ne diferențiează în drumul către creștere.”

 Despre Universal Robots

Universal Robots își propune să împuternicească schimbarea în modul în care se desfășoară munca folosind platforma sa de robotică de ultimă generație.

De la introducerea primului robot colaborativ (cobot) comercial din lume în 2008, UR a dezvoltat un portofoliu de produse care include UR3e, UR5e, UR10e și UR16e, și reflectă o gamă largă de acoperiri și sarcini utile. Fiecare model este susținut de o selecție largă de efectori terminale, software, accesorii și kituri de aplicații din ecosistemul UR+. Acest lucru permite coboților să fie utilizați într-o gamă largă de industrii și înseamnă că pot fi redistribuiți în diverse sarcini.

Compania, care face parte din Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca și are birouri regionale în Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Cehia, România, Rusia, Turcia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Singapore și Mexic.

Universal Robots a instalat peste 50.000 de coboți în întreaga lume.