În două săptămâni va începe construcția sediului comun de ultimă generație al Universal Robots și Mobile Industrial Robots (MiR) în Odense, Danemarca. Clădirea va găzdui până la 600 de angajați și va fi cel mai mare hub de coboți și roboți mobili autonomi (AMR) din lume. Inaugurarea va avea loc pe 20 aprilie, iar finalizarea proiectului este așteptată la începutul anului 2024.

 Contextul pentru construirea unui nou sediu comun este oferit de creșterea explozivă atât a MiR, cât și a Universal Robots. În 2021, ambele companii au crescut cu peste 40%, iar ambițiile sunt mari. Universal Robots și MiR se așteaptă să angajeze peste 200 de angajați noi doar în 2022, ceea ce duce la nevoia de spații de lucru mai mari.

  Cadrul perfect pentru inovație

Cu toate acestea, noul sediu nu înseamnă doar nevoia de mai mult spațiu, explică Kim Povlsen, președintele Universal Robots.

„Nu este vorba doar despre metri pătrați în plus. Este, de asemenea, despre crearea unui cadru optim pentru angajații noștri. Lucrăm continuu pentru a inova și a împinge limitele a ceea ce este posibil în domeniul automatizării cu coboți, iar odată cu noul sediu vom crea un mediu de lucru unic care să inspire, în care vom beneficia și de intensificarea cooperării cu MiR și de o sinergie excelentă între noi. Clădirea este proiectată cu accent pe bunăstarea angajaților noștri și pe creșterea oportunităților de colaborare informală în timpul zilei de lucru.”

Noua clădire va fi construită folosind materiale de construcție naturale pentru a reflecta și a se integra în împrejurimi.

Odense este o capitală a roboților

Președintele MiR, Søren E. Nielsen așteaptă, de asemenea, cu nerăbdare să se mute în noul Hub pentru coboți și roboții mobili autonomi, pe care îl consideră un câștig uriaș, nu numai pentru MiR și Universal Robots, ci și pentru Odense ca oraș al roboticii.

 „Piața continuă să crească, atât pentru roboții mobili autonomi, cât și pentru coboți și așteptăm cu nerăbdare să le putem prezenta angajaților noștri actuali și viitori un cadru atractiv care să le stimuleze munca. Odense are un ecosistem puternic de talente și a reușit să se poziționeze în lume ca un oraș al roboticii de vârf. Prin urmare, suntem încântați că, împreună cu Universal Robots, putem face o investiție pe termen lung în mediul excepțional al roboților pe insula Funen, la crearea căreia am contribuit. Clădirea va fi o mărturie vizibilă că Odense este o capitală a roboților.”

Informații 

  • Noul sediu al Universal Robots și Mobile Industrial Robots va fi situat la Energivej în Odense S – la câteva sute de metri de actualul sediu al Universal Robots.
  • Noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 20.000 m2 și va găzdui până la 600 de angajați. Producția de roboți va continua să aibă loc la sediul existent al Universal Robots și MiR.
  • Prețul construcției este de 325 milioane de coroane daneze. Antreprenorul general al construcției este NCC. Planurile de construcție sunt create de 3XN/GXN îmrepună cu MOE și Henrik Jørgensen Landskab.
  • Construcția este de așteptat să fie finalizată până în ianuarie 2024.
  • Universal Robots și MiR sunt ambele deținute de compania americană Teradyne și vor continua să funcționeze ca două companii independente.
  • Planul pentru un sediu comun a fost publicat în 2020, iar după o întârziere cauzată de pandemia de Coronavirus, demararea construcției va avea loc pe 20 aprilie.

Despre Universal Robots

Universal Robots își propune să împuternicească schimbarea în modul în care se desfășoară munca folosind platforma sa de robotică de ultimă generație.

De la introducerea primului robot colaborativ (cobot) comercial din lume în 2008, UR a dezvoltat un portofoliu de produse care include UR3e, UR5e, UR10e și UR16e, și reflectă o gamă largă de acoperiri și sarcini utile. Fiecare model este susținut de o selecție largă de efectori terminale, software, accesorii și kituri de aplicații din ecosistemul UR+. Acest lucru permite coboților să fie utilizați într-o gamă largă de industrii și înseamnă că pot fi redistribuiți în diverse sarcini.

Compania, care face parte din Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca și are birouri regionale în Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Cehia, România, Rusia, Turcia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Singapore și Mexic.

Universal Robots a instalat peste 50.000 de coboți în întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vizitați www.universal-robots.com/ro/

Despre Mobile Industrial Robots

Mobile Industrial Robots (MiR) dezvoltă și comercializează cea mai avansată linie din industrie de roboți mobili autonomi (AMR) colaborativi și siguri care gestionează rapid, ușor și rentabil logistica internă, eliberând angajații în vederea unor activități cu valoare mai mare. Sute de mari producători multinaționali și centre logistice de dimensiuni medii, împreună cu mai multe spitale din întreaga lume, au instalat roboții inovatori MiR. În calitate de lider global de piață, MiR are o rețea globală de distribuție în peste 60 de țări, cu birouri regionale în New York, San Diego, Singapore, Seul, Frankfurt, Barcelona, Tokyo și Shanghai. Fondată de profesioniști danezi din industria de robotică, MiR are sediul în Odense, Danemarca, iar în 2018 a fost achiziționată de Teradyne.

Pentru mai multe informații, vizitați www.mobile-industrial-robots.com.

 Despre Teradyne

Teradyne (NASDAQ:TER) aduce pe piață mai rapid inovații de înaltă calitate, cum ar fi dispozitive inteligente, echipamente medicale care salvează vieți și sisteme de stocare a datelor. Soluțiile sale avansate de testare pentru semiconductori, sisteme electronice, dispozitive fără fir și altele asigură că produsele funcționează așa cum au fost proiectate. Ofertele sale de automatizare industrială includ roboți colaborativi și mobili care ajută producătorii de toate dimensiunile să îmbunătățească productivitatea și să reducă costurile. În 2021, Teradyne a avut venituri de 3,7 miliarde USD, iar astăzi are peste 5.800 de angajați în întreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați teradyne.com. Teradyne® este o marcă înregistrată a Teradyne, Inc. în S.U.A. și în alte țări.

Pentru mai multe informații, vizitați www.teradyne.com