În apropierea Crăciunului, iubitorii de artă pot achiziționa tablouri semnate de artiști români contemporani, tineri talentați și pasionați. În 19 decembrie, de la ora 20.00, www.lavacow.com dă startul licitației “Almost Christmas”.

85 de loturi sunt scoase la licitație, iar valoarea totală a tablourilor licitate depășește 70.000 de euro. Trei dintre artiștii reprezentați de galeria Rotenberg-Uzunov vor fi licitați în cadrul acestui eveniment.

Printre cei licitați în seara de 19 decembrie se află și Sașa Lazăr.  El lucrează în publicitate din 2000, însă pasiunea pentru desen s-a manifestat de pe vremea când era copil și s-a menținut de-a lungul timpului, chiar dacă a avut perioade de pauză. Absolvent al Academiei de Artă, Sașa s-a întors de 4 ani la desen.  ”Împreună desenele formează o colecție de metafore vizuale în care încerc să găsesc și eventual să transmit o cheie pentru cele mai semnificative experiențe personale. Funcționează și ca o istorie a trăirilor personale proiectată în abstract”, spune tânărul artist. Intimitatea din operele lui Sașa este înlăturată de stilul minimalist – oamenii nu au chipuri sau, dacă au, sunt generice – și de reprezentarea ideii aproape mereu decontextualizată. Rezultă un fel de colecție de logouri pentru natură umană, filtrate de experiența personală.  Sașa Lazăr este un artist reprezentat exclusiv de galeria Rotenberg-Uzunov. “Ego never dies” este lucrarea licitată în cadrul evenimentului „Almost Christmas”.

Specializat în graffiti și picturi cu acril,  absolvent al liceului Tonitza și cunoscut în lumea artei cu expoziția „Life Is Gucci”, Marc Caraian scoate la licitație tabloul  „It’s shopping time”. Marc a  început să picteze la vârsta de 10 ani și până la 20 de ani a creat peste 45 de picturi și a avut 3 expoziții în România. În lucrările sale, Marc Caraian transpune personajele din sitcom-ul “The Simpsons”, conceput de Matt Groening, precum și alte personaje scandaloase de desene animate, pe care le imaginează în situații de zi cu zi, la care se pot raporta cu ușurință cei din generația lui. Marc Caraian este un artist reprezentat exclusiv de galeria Rotenberg-Uzunov.

Cel de-al treilea artist al galeriei Rotenberg-Uzunov tranzacționat la licitația “Almost Christmas” din 19 decembrie este Raid.Moon City” este pictura cu care acesta intra în licitație. Operele lui pot fi găsite în galeria Rotenberg-Uzunov din București.

Declarat susținător al tinerilor și talentaților pictori români, Eduard Uzunov, co-proprietar al galeriei Rotenberg-Uzunov, are încredere în valoarea acestora: “Sunt tineri care au mult talent, viziune artistică aparte și care pot fi tranzacționați în orice licitație. Noi credem în ei și în talentul lor și îi susținem necondiționat.”

Detalii despre licitația de artă “Almost Christmas” pot fi accesate pe https://lavacow.com/en/current-auctions/lavacow-48-almost-christmas.html/