Marți, 10 noiembrie 2020, seara, la ora 19, pe canalul de YouTube al Filarmonicii, pe Facebook-ul Filarmonicii „George Enesc” și pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al treilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021.

Filarmonica „George Enescu”
Stagiunea de marţi seara (Sala mică)

Marți, 10 noiembrie, ora 19 Recital cameral
CORNELIUS ZIRBO – violoncel
GABRIEL GÎŢAN – pian

Program

Robert Schumann – Adagio și Allegro, op. 70
Robert Schumann – Piese-fantezie, op. 73
Johannes Brahms – Sonata nr.1, în mi minor, pentru pian și violoncel, op. 38
Claude Debussy – Sonata în re minor pentru violoncel și pian

Concert realizat în parteneriat cu Radio România Muzical

Cornelius Zirbo s-a născut în Cluj-Napoca, unde la vârsta de 9 ani a început studiul violoncelului la Școala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena”. Și-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, în orașul său natal, ulterior s-a transferat la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București, unde a studiat la clasa profesorului Octavian Lup, iar in prezent urmează studiile de licența a Universității Naționale de Muzică București la clasa maestrului Marin Cazacu. S-a perfecționat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton. Este ambasador al Academiei de Vară a prestigiosului festival Verbier (Elveția), loc in care, în 2017, a aprofundat studiul violoncelului și al muzicii de cameră cu Frans Helmerson, Miklós Perényi, Pamela Frank, Klaus Hellwig, Gábor Takács-Nagy și James Ehnes.
Cornelius Zirbo laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate, printre acestea : Concursul Internațional de Coarde „StreichWerk” de la Berlin, unde a obtinut locul I; Concursul International „Young Virtuosos”, Sofia, Bulgaria (Locul I); Concursul Internațional de Violoncel „Antonio Janigro”, Croația (Locul III); Concursul Internațional de Violoncel „ProArt”, Ucraina (Locul II), Concursul Internațional „Concertino Praga”, Cehia (Locul II) si Locul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală ( din 2010 pana in 2018)
Activitatea lui concertistică cuprinde concerte si recitaluri în prestigioase săli de concert, precum : Konzerthaus (Berlin), Foundation Louis Vuitton Auditorium (Paris), Rudolfinum (Praga), St. Martin-in-the-Fields (Londra), Eglise de Verbier (Elvetia), Concert Hall of National Library (Beijing) si Ateneul Român (București). Cornelius și-a făcut apariția pe scena celebrelor festivale de muzică: Verbier (Elveția), Enescu (România), SoNoRo (România), Chiemgauer Musikfrühling (Germania), South Bohemian (Cehia) și Toamna Muzicală Clujeană (România).
Tânărul și talentatul violoncelist a concertat în postură de solist cu Prague Radio Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Academică a Filarmonicii Khmelnitsky, Filarmonica de Stat „Transilvania” , Filarmonica de Stat „Moldova”, Camerata Regală, Orchestra Natională de Tineret a Fundației Principesa Margareta a României și Orchestra Naționala „Junior”.
În ascensiunea lui profesională a fost sprijinit financiar de Fundația Principesa Margareta (prin intermediul proiectului „Tinere Talente”), Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, Provident in parteneriat cu Școala de valori și Fundația pentru Comunitate.

Gabriel Gîțan este student în anul II de master la Universitatea Națională de Muzică din București. Beneficiază de îndrumarea prof. univ. dr. Viniciu Moroianu (pian), a prof. univ. dr. Verona Maier (muzică de cameră) și a conf. univ. dr. Cristina Popescu Stănești (acompaniament). A obținut premii la importante concursuri naționale și internaționale, printre care: Festivalul Muzicii Maghiare, București – Premiul I (2018), Concursul “Dan Cumpătă”, București – Marele Premiu la Secțiunea Pian, Premiul I la Secțiunea Acompaniament vocal și instrumental și Premiul I la Secțiunea Muzică de cameră (2016), Concursul “Ada Ulubeanu”, București – Premiul I de Excelență la Secțiunea Pian (2015), Marele Premiu și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări românești la Secțiunea Acompaniament (2016), Premiul I la Secțiunea Muzică de camera (2017), Concursul “Victor Giuleanu”, București – Premiul I (2015), Concursul Internațional “Ville de Gagny”, Franța – Premiul II (2013).
Gabriel Gîțan a susținut recitaluri pe scene importante, precum Saint Martin in the Fields – Londra, Institutul Cultural Român din Londra, Institutele Culturale Maghiare din Paris, Londra și București, Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Suțu ș.a.