Ultimele recitaluri ale Stagiunii de marți seara din această vară vor aduce pe scena sălii mici a Ateneului Român încă doi tineri muzicieni remarcabili.  În serile de 6 și 13 iunie, la ora 19.00, vor evolua violonistul Luca Dumitru Amarandei (acompaniat de Cătălin Răducanu) și pianistul Robert Creimerman. Filarmonica „George Enescu” și tinerii invitați ai proiectului vă mulțumesc pentru susținerea pe care ați oferit-o în acest an și vă invită să reveniți, începând cu luna octombrie, în fiecare seară de marți pentru întâlnirea cu cei ce reprezintă viitorul României muzicale. 

Luca Dumitru Amarandei este elev în clasa XI-a la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti la clasa profesor Magdalena Ursu, iar în același timp, se perfecționează în cadrul unor cursuri de măiestrie susținute de artiști renumiți precum Krzystoff Wegrzyn, Igor Petrushevsky, Andrej Bielo, Jan Bioranger, Alissa Margulis, Brovtyn Boris, Sergey Kravchenko, Alexandru Tomescu, Florin Croitoru, Rony Rogoff, Silvia Markovici, Barnabas Kelemen și Gabriel Croitoru. Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, dintre care amintim Scherzo International Music Competition (2021), Concursul  Primavera Romana (Roma, 2019) sau concursul Music Unites Europe (2019). Susține recitaluri în diferite orașe din România, dar și în Italia și a evoluat ca solist concertist alături de orchestra Colegiului.

În recitalul de la sala mică a Ateneului Român, Luca va cânta alături de pianistul Cătălin Răducanu profesor acompaniator la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și doctorand sub îndrumarea prof. dr. h. c. Dan Dediu la Universitatea Națională de Muzică București.

Mai multe informații despre programul din 6 iunie pot fi găsite aici:

  • https://tockify.com/stagiune/detail/407/1686067200000

De la Glasgow la București – pianistul Robert Creimerman

Finalul stagiunii 2022 – 2023 pentru seria recitalurilor de marți seara îi aparține pianistului Robert Creimerman, student in anul al treilea la Royal Conservatoire of Scotland din Glasgow, clasa prof. Graeme McNaught. Preocuparea pentru diferitele aspecte ale interpretării l-a determinat să se perfecționeze și în cadrul unor cursuri de măiestrie susținute de Cristian Beldi, David Lively, Claudio Martinez Mehner, Nina Tichmann, Adrian Suciu, Dmitri Alexeev și Arie Vardi. Tânărul muzician și-a început formarea în România la Colegiul Național de Muzică “George Enescu”, unde a studiat pianul cu prof. Mihaela Zamfirescu, iar  pe parcursul anilor de școală, a câștigat premii întâi sau trofee  la concursuri naționale și internaționale printre care, în 2018, Premiul Special al Juriului pentru Dezvoltare Pianistică la Scottish International Youth Piano Competition iar în 2019,  Premiul I la același concurs. Activitatea concertistică include colaborări cu Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, Orchestra Ingenium Academy și Orchestra OSEL din Louvain-la-Neuve și cu dirijorii Vlad Conta, Philippe Gerard și Barrie Webb. Susține recitaluri în mai multe orașe din țara natală iar din 2020 a început și activitatea componistică, lucrând la coloana sonoră pentru un film produs de scenarista și regizoarea germană Isabelle Konrad.

Detalii despre recitalul din 13 iunie de la București găsiți la acest link:

  • https://tockify.com/stagiune/detail/408/1686672000000

Biletele se pot cumpăra

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)
  • Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.