Ajuns la a treia ediție, Concertul de Crăciun susținut de Viorica Pintilie și band-ul ei este un prilej de reîntâlnire cu publicul iubitor de jazz, în apropierea acestei sărbători de familie. Organizat luni, 9 decembrie 2019, ora 19:30, la Teatrul Excelsior, într-un decor intim, care sugerează o sufragerie, concertul Vioricăi va conține standarde de jazz, îndrăgitele melodii americane „It’s beginning to look a lot like Christmas”,

„Santa Claus is coming to town”, „Santa baby”, dar și colindele românești „Colo sus pe lângă lună” sau „Creștini, Crăciunul a sosit”.

Și pentru că la cele două ediții anterioare ale concertelor de Crăciun, Viorica Pintilie a inclus câte un duet (la primul concert cu Virgil Ianțu și la al doilea cu Adrian Nour), la duetul din acest an este invitată sora ei, Rodica, un moment emoționant deopotrivă pentru cele două surori și pentru public.

„Mă bucur enorm că acest concert de Crăciun ajunge la a treia ediție și că am creat deja tradiția întâlnirii cu publicul meu în luna decembrie, înainte de această sărbătoare importantă. Crăciunul este întotdeauna un prilej de răgaz sufletesc și de petrecere a timpului cu familia noastră și cu prietenii. Și pentru că s-a format o mică familie a concertelor de jazz pe care le-am susținut de-a lungul anilor, este firesc să mă întâlnesc și cu ascultătorii mei în preajma Crăciunului. Promit că va fi o seară memorabilă!”, a spus Viorica Pintilie.

Pe scenă, alături de Viorica, se vor afla instrumentiștii: Johnny Bica – pian, Adrian Flautistu  – contrabas, Iulian Nicolau – tobe, Ciprian Pop – chitară, Paolo Profeti – saxofon și flaut, Mihail Grigore – violoncel, Miruna-Elena Vidican – harpă și Sebastian Burneci (trompetă).

„Pentru mine, Crăciunul are o singură atmosferă asociată: liniștea alături de familie. Pe cât de simplu descriptiv, pe-atât de greu de-atins e atmosfera asta. 

Anul trecut, Viorica a fost cea care m-a făcut să cred că acolo, în sala de concert, pe rândurile din spate, stau părinții mei – căci liniștea a fost exact cea de-acasă, din Moldova. Îi mulțumesc c-a putut să-mi dea așa un sentiment!”, a declarat Raisa Beicu despre concertul de Crăciun al Vioricăi.

♫♫♫

DESPRE VIORICA PINTILIE

O voce delicată și expresivă, cu accente grave și catifelate, Viorica Pintilie este pe scenă de la 15 ani, absolvind Școala de Muzică în Chișinău și un master în muzica jazz la Universitatea Națională de Muzică din București.

A trecut prin mai multe genuri muzicale până să ajungă la jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. Activitatea ei muzicală include Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș (2013) și Sibiu Jazz Fest (2013). În februarie 2014 a fost invitată la Radio Târgu Mureș să susțină un concert live în cadrul stagiunii „Seri de jazz și muzică clasică”.

În octombrie 2015 a avut un recital la Iași în cadrul festivalului The Gardener Jazz Festival. În mai 2016 a obținut Premiul Special al juriului la Sibiu Jazz Festival. A lăsat multe zâmbete pe chipurile celor care au fost la concertele ei atât în cluburile din București, cât și în Cluj, Sibiu, Târgu Mureș, dar și la Chișinău, în Bulgaria, Cehia și Portugalia.

Cu o intensă activitate concertistică, în diferite formule muzicale, Viorica Pintilie este o prezență care surprinde prin atitudinea pe care o are atunci când cânta și prin felul în care se transpune în muzică. Atmosfera care se creează la concerte ei este intimă și caldă, lăsând senzația că îți știe povestea și ți-o cântă. Printre colaborările ei întâlnim nume ca Sebastian Burneci, Liviu Negru, Alexandru Olteanu, Michael Acker, Tavi Scurtu, Paolo Profeti, Dan Nicolau, Ciprian Pop, Pedro Negrescu, Sorin Romanescu, Adrian Flautistu, Ciprian Parghel, Caătălin Milea sau Jimmy Cserkesz.

În 2014 și 2015 a colaborat pentru proiectul „Beatles’n’jazz” cu Cantaloop Band și Cornel Ilie, iar pentru „Elton John plays jazz” a experimentat o nouă colaborare cu grupul Cantaloop Band. În cadrul „Stagiunii de jazz” de la Teatrul Act, a fost invitată să facă parte de două ori  din concertul de muzică braziliană „Oceano”, alături de George Natsis, Vlad Popescu și Ciprian Pop.

În februarie 2017, Viorica Pintilie a lansat albumul de standarde de jazz „Stories of a Heart”, care reprezintă poveștile celor mai iubite cântece de jazz pe care le-a interpretat în aproape cinci ani de concerte. Artiștii care au contribuit la realizarea acestui album sunt: Adrian Flautistu (contrabas), Alexandru Olteanu (pian), Iulian Nicolau (baterie) și invitații: Cătălin Milea (saxofon) și Gilberto Hortega.

În luna decembrie 2017 a lansat un nou album, printr-un concert extraordinar la Cinema PRO, de aceasta dată de Crăciun, cu cele mai îndrăgite melodii americane de sezon.  Albumul  se numește „Christmas time is here” și a fost înregistrat în studioul lui Victor Panfilov, iar vocea Vioricăi a fost acompaniată de un big band din care fac parte colegii care i-au fost alaturi și la primul album, un quartet de coarde și un grup de suflători. Surpriza albumului este un duet cu Virgil Iantu la piesa „Baby, it’s cold outside”.

Din dorința de a crea o tradiție a concertelor de Crăciun, în decembrie 2018 a susținut un nou concert de sezon, într-un decor de poveste și cu o distribuție muzicală de excepție, de această dată la Teatrul Național din București.

BILETE pe eventbook.ro

Parteneri media: Șapte Seri, CARIERE, Radio România Cultural, metropotam.ro, flawless.ro, unsitedemuzica.ro, best-event.ro, MUNTEANU.