Vlad Craioveanu, unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți oameni de radio, este special guest star-ul spectacolului RADIO de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop, ce se va juca sâmbătă, 7 martie 2020, ora 19:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Sala Amza Pellea.

Cunoscut publicului pentru emisiunile realizate în FM la peste 14 posturi de radio, printre care amintim PRO FM, Radio Guerrilla, Tanănana, Radio 21 sau Smart Radio sau pentru emisiunea ZERO de la PRO TV, Vlad Craioveanu se întoarce în Craiova natală pentru a face parte din reprezentația spectacolului Radio de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop.

Cea mai recentă premieră a Naționalului craiovean se bucură de un mare succes, atât în rândul publicului cât și al criticilor de specialitate, dovadă fiind nenumaratele cronici apărute în publicațiile naționale de specialitate, dar și recenta nominalizare a lui Sorin Leoveanu la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Barry Champlain.

Regizorul Bobi Pricop a făcut un spectacol fascinant despre demenţa patologică a lumii cu un text de Eric Bogosian, „Talk Radio”, premiat cu Premiul Pulitzer în 1987 şi ecranizat de Oliver Stone în 1988. E surprinzător să vezi cum o emisiune radiofonică de aproape două ore, redată ca atare pe scenă, devine atât de palpitantă și pe plan vizual.

Oana Stoica, Scena9

Sorin Leoveanu ne ține în priză pe toți preț de vreo două ore. Se situează constant la cotele performanței. Își construiește personajul din voce și din atitudini. Este ba dur, ba căutat astfel, ba fals antipatic. Poartă masca brutalității. De autoprotecție. Este cel căruia nu îi pasă, nu se teme de nimeni. Care își ia în răspăr și șefii, și ascultătorii. Numai că vinerea aceea fiind cu totul altfel, tot mai altfel ajunge să fie și personajul interpretat de Sorin Leoveanu. Vulnerabil, tot mai uman, tot mai nesigur, scârbit de alții, de America în primejdie, de sine.

Mircea Morariu, Revista Amfiteatru

„Mi-am petrecut copilaria ascultându-l pe Andrei Gheorghe. Acel „Salutare, națiune!”, auzit în miez de noapte la căşti. Midnight Killer era genul de emisiune care te ducea în toate direcțiile, cu o atmosferă de libertate absolută, se putea spune cam orice. Asta cred că era cel mai fascinant: neprevazutul către care accelera Andrei Gheorghe cu mult umor negru, un cinism total hipnotizant şi replici geniale.

E un privilegiu să pot readuce pe scenă puțin din nostalgia acelor ani, aşa cum o percep eu, să experimentez cu felul în care doar o voce care pătrunde prin întuneric în mintea ta devine spectacol. Mi s-a părut o provocare minunată, aceasta de a găsi dinamismul şi confilctul în întâlnirea dintre voci. Mi-am dorit ca acest spațiu sonor să devină cât se poate de concret. Aşa că pe scenă nu se întamplă prea multe acțiuni, cum suntem obişnuiți. Povestea se desfăşoară mai curand în mintea spectatorilor, acolo sunt imaginați şi prind viața cei care sună în direct.”
Bobi Pricop, regizorul spectacolului

Bobi Pricop, unul dintre cei mai inovativi și suprinzători tineri regizori, candidat, începând cu anul trecut, la Premiul Europa pentru Teatru, este la cea de-a patra montare la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, după PROFU DE RELIGIE de Mihaela Michailov, ILUZII  de Ivan Vîrîpaev și AUTORUL de Tim Crouch.

Radio vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

„Vreau să vă aud. Ce-aveți de gând să faceți pentru țara asta. Aici. La Radio. Night Talk. Ultima noastră scăpare. Oamenii nu mai știu să vorbescă unii cu alții.”

RADIO
de Eric Bogosian
traducerea Silvia Năstasie
regia Bobi Pricop
scenografia: Nikola Toromanov
muzica live: Eduard Gabia
cu: Sorin Leoveanu, Gabriela Baciu, Ștefan Cepoi, Constantin Cicort, Iulia Colan, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Alina Mangra, Dragoș Măceșanu, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Marian Politic, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Vlad Udrescu, Cătălin Vieru.

Durata spectacolului: 2 ore (fără pauză)

Prețul biletelor este 45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/754

Contact Agenția teatrală:  Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului / Telefon: 0251.413.677 / Program: Luni-Vineri 11:00-19:00; Sâmbătă-Duminică 12:00-19:00.

Spectatorii din București care vor să vadă acest spectacol, o pot face folosind  N a V E T a    C U L T U R a L Ă  – ultimele bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/778