WarnerMedia revitalizează unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria animației, înființând Hanna-Barbera Studios Europe (anterior Studiourile Cartoon Network Europa, care operează de la Great Marlborough Productions) ca studioul său de animație de televiziune principal în cadrul EMEA. Noul nume de studio a fost anunțat săptămâna aceasta de Tom Ascheim, președinte, Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Sam Register, președintele Warner Bros. Animation (WBA) și Cartoon Network Studios (CNS) și Vanessa Brookman, șefa Kids EMEA, vor conduce împreună studioul din Londra.

 Tom Ascheim a spus: „La începutul acestui an, am aliniat două dintre cele mai puternice studiouri de animație din industrie, Warner Bros. și Cartoon Network, iar colaborarea lor dă deja rezultate foarte interesante. Acum, cu Hanna-Barbera Studios Europe, aceste trei mărci reprezintă unii dintre cei mai talentați artiști, personaje iconice și proprietăți din întreaga istorie a animației, făcându-ne mai mult decât formidabili în peisajul media global din ce în ce mai competitiv.

 Studioul original Hanna-Barbera Productions a fost fondat în 1957 de William Hanna și Joseph Barbera și a devenit primul studio care a avut un succes semnificativ cu animația de televiziune. Multe dintre stilurile artistice, dispozitivele de povestire, tehnicile de producție și efectele sonore pe care studioul le-a creat cu mai bine de 60 de ani în urmă sunt încă utilizate în prezent. Sute de personaje legendare au fost create de studio, inclusiv Scooby-Doo, Familia Flintstone, Familia Jetson, Ursul Yogi și multe altele.

Alături de liderii din industrie, WBA și CNS, Hanna-Barbera Studios Europe va continua strategia globală de conținut pentru copii a WarnerMedia. Combinând talentele creative extraordinare ale comunității de animație din Marea Britanie și din întreaga EMEA cu expertiza și resursele grupului general de studiouri, Hanna-Barbera Studios Europe este pregătită să fie o entitate unică în lumea animației. Studioul va continua să dezvolte producții locale deja premiate, inclusiv Uimitoarea Lume a lui Gumball, Aventurile Bravului Prinț Ivandoe și Elliott Pământeanul, și caută, în același timp, noi oportunități de producție. Studioul se va concentra pe dezvoltarea și producerea de noi seriale originale, valorificând în același timp spiritul iubitei sale biblioteci de personaje și îmbrățișând același aspect de înaltă calitate, capricios și clasic, care încântă publicul Hanna-Barbera de zeci de ani.

Studioul lucrează în prezent la Uimitoarea Lume a lui Gumball – Filmul – viitorul lungmetraj TV  bazat pe seria de succes Cartoon Network cu același nume, care urmărește trăsnăile amuzante ale lui Gumball Watterson și ale celui mai bun prieten, Darwin.

Sam Register a spus: „Există puține nume în industria animației care atrag o asemenea venerație și bucurie precum Hanna-Barbera. Sâmbăta dimineața și animația de serie nu ar fi la fel fără munca care a ieșit din acel studio și, întrucât televiziunea evoluează din nou, este de cuviință ca Hanna-Barbera să revină. Abia aștept să încep și sunt onorat de ocazia de a crea din nou desene animate sub această titulatură.”

Vanessa Brookman a adăugat: „Este un privilegiu enorm să ne extindem studioul EMEA în numele uneia dintre cele mai prestigioase și îndrăgite mărci din istoria animației. Sam și cu mine împărtășim o viziune ambițioasă pentru creșterea volumului nostru european de conținut, alimentat de echipa talentată din spatele succesului premiat al producțiilor noastre existente din regiune. Așteptăm cu nerăbdare să le aducem audiențelor noastre de copii și familii din întreaga lume conținut excepțional pe măsură ce începem acest nou capitol în strategia noastră globală de animație.”

Despre Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics

GKYAC reunește Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang și Turner Classic Movies (TCM), precum și Studiourile Cartoon Network și Warner Bros. Animation. Printre francizele, seriile și personajele renumite aflate sub bannerul GKYAC se numără Looney Tunes, Super Eroii animați ai lui DC, Rick și Morty, Craig și dumbrava, clasica bibliotecă Hanna-Barbera, Tom și Jerry, Scooby-Doo, biblioteca de film de neegalat Warner Bros. și multe altele.

Misiunea GKYAC este de a fi furnizorul global de top pentru copii, familii, tineri adulți și conținut și mărci clasice. Grupul furnizează conținut unic și convingător pentru HBO Max, platforma directă către consumator a WarnerMedia. Conținutul Warner Bros. GKYAC este distribuit în prezent în 192 de țări din întreaga lume, iar rețelele diviziei sunt în 500 de milioane de case, livrate prin peste 65 de canale în 31 de limbi.

Despre Warner Bros. Animation

Warner Bros. Animation (WBA) este unul dintre principalii producători de animație din industria de divertisment, producând și dezvoltând proiecte pentru mai multe platforme, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Seriile actuale ale WBA includ Animaniacii pentru Hulu, Green Eggs and Ham pentru Netflix, Aquaman: King of Atlantis, Batwheels, Gremlins: Secrets of the Mogwai, Harley Quinn, Jellystone!, Little Ellen, Looney Tunes Cartoons, Tiny Toons Looniversity, Velma și Young Justice pentru HBO Max, DC Super Hero Girls, Haideți, Tineri Titani!, ThunderCats Roar pentru Cartoon Network, Dorothy și Vrăjitorul din Oz, Scooby-Doo! și cine crezi tu?, spectacolul Tom și Jerry și dinozaurii Yabba-Dabba! pentru Boomerang. Filmul de teatru de lung metraj al WBA, Haideți, Tineri Titani, la film!, a fost lansat în vara anului 2018. Fiind casa personajelor animate emblematice din bibliotecile DC, Hanna-Barbera, MGM și Looney Tunes, WBA produce și filme animate de mare succes – inclusiv DC Universe Movies – pentru DVD, Blu-ray® și media digitală. Unul dintre cele mai apreciate studiouri de animație din istorie, WBA a câștigat șase premii Oscar®, 35 premii Emmy®, premiul George Foster Peabody, un premiu BAFTA pentru copii, un premiu pentru mediul înconjurător, un premiu pentru părinți, premiul HUMANITAS, două premii Prism și 20 Annie Awards (onorând excelența în animație).

Despre Studiourile Cartoon Network

Înființat în 2000, CNS este un studio global de animație și interactiv recunoscut pentru abordările sale inovatoare în dezvoltarea IP și construirea lumii. Promovând un mediu concentrat spre creație, CNS găzduiește sute de artiști vizuali care au făcut parte din numeroasele serii de animație ale studioului, apreciate de critici și revoluționare, inclusiv Să-nceapă Aventura, Ben 10, Craig și dumbrava, Steven Universe, Fetițele Powerpuff și Victor și Valentino. CNS a produs, de asemenea, hituri notabile pentru Adult Swim, cum ar fi Primal, Samurai Jack și Harvey Birdman, avocat.

CNS a fost onorat cu mai multe premii și distincții, inclusiv Emmy®, Peabody, GLAAD și Annie Awards. La nivel internațional, studioul a obținut, de asemenea, BAFTA, prestigiosul Premiu Pulcinella din Italia și Premiul Cristal al Festivalului Annecy. Ca parte a eforturilor sale continue de a descoperi voci unice și promițătoare peste tot, studioul are un puternic program global pentru artiști și are numeroase parteneriate, inclusiv Exceptional Minds, Black Women Animate și California Institute of the Arts.