Fanii trupei Queen pot vedea în aprilie un musical de excepție montat pentru prima dată în România în regia lui Răzvan Mazilu: We Will Rock You, o poveste despre controlul tehnologiei și efectele ei malefice într-un viitor nu foarte îndepărtat.

În montarea în premieră pentru țara noastră a libretului lui Ben Elton pe hiturile trupei Queen o vom putea vedea pe Loredana în Killer Queen, CEO-ul corporației GlobalSoft care a preluat controlul întregii lumi și a interzis muzica live. Omul ei de încredere este Khashoggi – seful serviciilor secrete, interpretat de actorul Adrian Nour.

 Lucian Ionescu și Mara Captaru vor fi tinerii care se opun sistemului școlar creat de GlobalSoft, Galileo și Scaramouche, în două roluri emoționante despre doi adolescenți care odată cu prima dragoste descoperă și puterea de a-și afirma libertatea și autenticitatea.

Într-una dintre cele mai surprinzătoare apariții, spectatorii îl vor putea descoperi pe Răzvan Vasilescu în rolul unui bibliotecar care deține cărti și mărturii despre muzica altor vremuri când existau trupe ca The Beatles sau Queen.

În rolul bibliotecarului Buddy va mai putea fi văzut și actorul Ion Radu Burlan.

 10 tineri actori și cântăreți vor forma grupul de rebeli – Boemii – care încearcă să adune informații despre marile trupe live care activau în trecut, o epocă recunoscută în istorie drept The Rhapsody: Maria Alexievici, Luiza Cobori, Cristina Danu, Ana Maria Ivan, Alexa Niculae, Silviu Mircescu, Radu Mitrea, Vlad Nicolici, Alex Ștefănescu și Horea Suciu.

 Liderii boemilor – Brit și Oz – vor fi interpretați de Ciprian Teodorescu și Ana Bianca Popescu.

Mihai Munteniță va fi profesorul scolii Ga Ga, iar în câteva apariții spectaculoase îl veți putea descoperi pe dansatorul Emil Rengle.

 Primele reprezentații We will rock you au loc pe 10, 11 si 12 aprilie la Sala Palatului, urmând ca spectacolul să aibă și un turneu național, precum și reprezentații în toamnă, la București.

Biletele pot fi găsite pe iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

***

În peste 30 de ani de prezență în viața publică, Loredana a construit o carieră pe care cu greu o va putea egala cineva, fiind exemplul absolut al artistului total: cântăreată, compozitoare, textieră, orchestrator, actrită în producții românești și internaționale, antrenoare de voce, jurat la Vocea României, om de televiziune, scriitoare, fashion icon. În portofoliul celui mai versatil artist român din toate timpurile se află peste 2500 de concerte live, pe toate continentele, peste 500 de piese înregistrate și peste 200 de piese compuse, roluri într-unele dintre cele mai bine vândute producții cinematografice românești (”Paradisul în direct”, ”A doua cădere a Constantinopolului”, ”Astfalt Tango”), dar și în producții internaționale alături de nume mari ca Andy Garcia (în Modigliani). Aceasta este cea de-a treia participare a Loredanei la un musical, după ”Chicago” și ”Mamma Mia!” și a doua colaborare a artistei cu regizorul și coregraful Răzvan Mazilu.

Adrian Nour este unul dintre cei mai experimentați actori români în producțiile de musical și teatru-dans. A deținut roluri principale în musicalurile “Fantoma de la Operă” și “Mamma Mia!”, dar și în producția de teatru dans “D’ale noastre” în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, precum și în spectacolele lui Dan Puric, “Don Quijote” și “Royal Fashion”. A fost finalist la Vocea României (2013), este în juriul emisiunii ”Cântă acum cu mine” de la Pro TV;  are o școală de step și este masterand la catedra de Jazz la Conservatorul din București.

Este pentru prima dată când Răzvan Vasilescu, actorul cunoscut pentru rolurile din filmele lui Lucian Pintilie (”Balanța”, ”De ce trag clopotele, Mitică”, ”O vară de neuitat”, ”Prea târziu”) participă la un musical.

A jucat în peste 40 de filme de lung metraj (cu premii pentru cel mai bun actor – premiul Gopo pentru ”California Dreamin”, premiul UCIN pentru ”Balanța”, ”Magnatul”, ”California dreamin”), are prezențe pe toate marile scene de teatru din țară și roluri care au rămas drept marca sa chiar și la ani distanță de la premieră (Spiridon din ”O noapte furtunoasă” în regia lui Alexandru Dabija sau ”Mozart” din Amadeus-ul lui Dinu Cernescu). În ultimii ani a putut fi văzut și în seriale de televiziune – ”Las Fierbinti”, ”Atletico Textila”. În această stagiune joacă pe scena Teatrului Național în ”Romeo și Julieta”, în ”Scaunele” la Teatrul Bulandra, în producțiile WonderTheatre ”Era Ok și la 60”, ”Sub pragul de sus”, precum și în rolul lui Cocoșilă din filmul Morometii 2.

Mara Captaru are 16 ani și este elevă la Colegiul George Coșbuc din București. Este considerată unul dintre copiii minune din muzica românească, a câștigat sau a ajuns în faza finală la toate concursurile și emisiunile de profil pentru copii (”Next Star”, ”Vreau să fiu vedetă”, Mamaia Copiilor etc) și a fost una dintre vocile de senzație în cea mai recentă ediție a emisiunii Vocea României. Debutează pe scenele din România, direct la Sala Palatului, în rolul adolescentei rebele Scaramouche.

Lucian Ionescu este unul dintre tinerii actori care s-au remarcat pentru performantele sale în musicaluri:  Romeo în ”Romeo și Julieta” musicalul regizat la Teatrul de Operetă de Kérenyi Miklós Gábor și Tony în musicalul ”West Side Story”, regizat de Răzvan Mazilu. A fost una dintre revelațiile emisiunii ”Te cunosc de undeva” unde a impresionat publicul și juriul cu versiunea sa de ”Freddie Mercury”. Poate fi văzut pe scenele Teatrului de Comedie, ale Teatrului Evreiesc de Stat si ale Teatrului Excelsior din București.

Super musicalul We Will Rock You este produs în România de WonderTheatre, compania care are în repertoriu spectacole de teatru destinate familiei,  comedii după unele dintre cele mai de succes texte internaționale ale momentului.