În perioada 18-19 iulie 2020, la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca, are loc marea finală a Turneului Național de League of Legends Digital Crusade. Sâmbătă vor avea loc semifinalele, iar duminică finalele meciurilor din turneul organizat de Târgul de Cariere și Transylvania Esports.

Evenimentul se va desfășura fără accesul publicului, dar meciurile și acțiunile complementare vor fi difuzate live pe canale de promovare digitale Twitch și Youtube, începând cu ora 16:00, atât sâmbătă – 18 iulie, cât și duminică – 19 iulie 2020.

Cele mai bune echipe de League of Legends din România (stabilite în cadrul celor patru evenimente de calificări organizate la nivel național) se vor confrunta în cele două zile de eveniment pentru șansa de a câștiga marele premiu de 4000 euro! Echipele calificate în finală sunt: Nexus Gaming, NextPlease! Gaming, Clumsy Execution și Invictus Aquilas.

Evenimentul se va desfășura pe scena special creată în cadrul CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca, fără accesul publicului, fiind transmis live pe canalele digitale deja consacrate. Principalul canale de emisie este Twitch.tv, unde audiența atinge valori de peste 10.000 de vizitatori/ eveniment marca Digital Crusade. Emisia va fi completată de difuzarea live a evenimentului pe toate canalele de social media Digital Crusade (Youtube, Facebook, Instagram și Twitter).

În cele două zile de eveniment, spectatorii vor putea urmări confruntarea echipelor calificate și vor putea urmări emisiunile live cu invitați speciali, casteri și influenceri din lumea e-sportului românesc, vor putea participa la concursuri spontane cu premii și vor putea interacționa în direct cu organizatorii evenimentului. Printre invitații speciali se numără Amy Claire, streamer pentru Nexus Gaming, Octav Crețu, jucător profesionist de League of Legends și Robert Mocanu, creator de conținut video, aceștia fiind influenceri digitali în domeniul esports.

Evenimentul este susținut de Foodpanda, Accenture, Benq, BMW, Farmec, Predator, 3SS și Aquiris, iar valoarea premiilor oferite este de peste 5000 euro.

Digital Crusade este următorul pas în evoluția seriei ”Gaming Tournaments”, implementată inițial în toamna anului 2018 la Cluj Napoca și care, împreună cu Transylvania Esports, a luat amploare. Jocurile aduse la evenimente au fost: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, FIFA, Teamfight Tactics, DoTA și Hearthstone.