Zentiva România, cel mai mare producător de medicamente generice cu prescripție în volume vândute din România*, a produs 3600 litri de dezinfectanți (gel pentru mâini), care vor fi donați unităților medicale publice, spitalelor și cabinetelor medicale de pe întreg teritoriul țării. Donația de dezinfectanți se adaugă celor peste 130.000 de echipamente de protecție distribuite către mai mult de 200 spitale și cabinete medicale individuale.

Compania și-a adaptat producția și a dezvoltat un proiect special pentru a putea realiza în mod excepțional lotul de igienizanți de mâini. Astfel, în timpul record de 4 săptămâni, trecând prin etapele de testare, adaptare a liniei de producție, aprobări și finalizarea producției, cei 3600 litri de dezinfectant au plecat cu titlu de donație pentru a ajuta medicii și asistentele să se protejeze.

Până la finalul lunii aprilie au fost donate următoarele tipuri de materiale: măști, mănuși de unică folosință, botoși, viziere, capeline, combinezoane, covorașe și soluție biocidă. Aceste materiale au fost distribuite în spitale, beneficiind de ele peste 7.200 de cadre medicale din linia întâi.

„Continuăm să sprijinim sistemul românesc de sănătate și corpul medical cu materiale indispensabile în această perioadă. Protejarea medicilor trebuie să fie prioritatea zero a tuturor! Cu ajutorul lor vom putea primi îngrijirea necesară în pandemie. Nu trebuie să uităm de medicii care asigură continuitatea asistenței medicale pacienților cu afecțiuni curente, cronice și cu urgențe medicale. De aceea, donațiile noastre merg către un număr extins de spitale, precum și către medicii de familie, aflați în egală măsură în prima linie. Le suntem recunoscători tuturor și îi asigurăm de respectul și sprijinul nostru”, a declarat Simona Cocoș, Directorul General Zentiva România și Moldova.

*Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (conform IQVIA Dec. 2019).