Zentiva, cel mai important producător local de medicamente din România, a primit certificarea internațională Top Employer, care confirmă eforturile companiei de a dezvolta și implementa procese de resurse umane, oferind echipei locale cele mai bune oportunități de lucru și de dezvoltare. Certificarea a fost obținută în urma unui audit amplu realizat de către reputata companie internațională Top Employer Institute. Au fost analizate politicile și bunele practici ale Zentiva România, care acoperă 6 domenii ale resurselor umane si 20 de subiecte, precum strategia de resurse umane, mediul de lucru, achiziția de talente, învățare-dezvoltare, bunăstarea angajaților și echilibrul dintre viața profesională și cea personală, diversitate, incluziune și altele.

Pentru Zentiva este prima dată când participă la procesul de certificare Top Employer, rezultatul fiind o recunoaștere internațională a culturii companiei de valorizare a oamenilor, oferindu-le un mediu profesional și personal echitabil, cu satisfacții. Compania, care are o cultură centrată pe oameni, apreciază talentul și diversitatea, în acest moment în Zentiva România lucrând 4 generații de angajați în același timp.

Suntem foarte mândri de colegii noștri care au păstrat viu de-a lungul a șase decenii  spiritul frumos al Zentiva, o companie căreia îi pasă. Ne simțim norocoși că lucrăm la Zentiva și activăm într-un domeniu în care ce facemare impact și contează cu adevărat pentru ceilalți. Le suntem datori membrilor echipei noastre pentru dăruirea, performanța și responsabilitatea lor față de comunitate, pacienți și colegi. Vom continua să-i răsplătim pe membrii echipei noastre, oferindu-le un mediu de lucru sigur, atrăgător, în care să poată crește, să se dezvolte și să se simtă împliniți. Doresc să dedic această recunoaștere tuturor colegilor, pentru că ei sunt inima companiei ”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova.

Zentiva România primește certificarea ca angajator de top în contextul aniversării în anul 2022 a 60 de ani de prezență pe piața din România în serviciul pacienților și al personalului medical. La nivel local, compania deține fabrica Zentiva fondată în 1962 în București, unitate de producție care funcționează încă de la lansare fără nicio zi de întrerupere și fabrica Labormed, lansată în anul 2007. Un reper pentru producția locală de medicamente, Zentiva are acum în România peste 1350 de angajați în mai multe entități, inclusiv în cele două unități de producție, compania fiind cel mai mare producător local de medicamente, lider în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție) și lider în volume și valoare a pieței de medicamente generice din România*. Compania furnizează medicamente moderne atât de necesare milioanelor de pacienți din România și alte țări europene și s-a adaptat constant în toate circumstanțele pentru a răspunde nevoilor sistemului de sănătate.

Certificarea a fost, de asemenea, acordată Zentiva și în Republica Cehă, țara de origine a grupului Zentiva.

În România, grupul Zentiva reunește societățile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L. Grupul este un furnizor major de medicamente generice esențiale în cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie,  urologie, terapia durerii și pentru sistemul nervos. În prezent, grupul Zentiva exportă din România în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia, Rusia, Belarus.

Sursa IQVIA YTD Oct 2021 (ianuarie – octombrie 2021